Saftigste fastelavnsbollene! Med havregrøt og ekstra kardemomme.

Med havregrøt blir bollene saftige og gode,
for ikke snakke om at du samtidig får innpå litt fiber,
aldri å forakte det!

Jeg fant en god smak i solbærgelè, revet marsipan, søtet krem og litt melis.
Samtidig er bollene laget med grønne kardemommekjerner som jeg har mortet selv.
Den smaken blir ekstra god!
Har du muligheten så kjøp noen grønne kardemommekapsler,
knus dem og ta bort skallet, 
knus kjernene i morteren og ha i deigen. 
Smaken er formidable!
Hvis ikke, bruk vanlig malt kardemomme.

Hveteboller med havregrøt og ekstra kardemomme

3 dl havregrøt, avkjølt til lunken (store/små havregryn kokt på blanding av melk og vann, samt litt salt)
3 dl melk (jeg bruker H-melk, dette velger du selv)
50 g gjær
1 dl sukker
1 ts salt
10 kardemommekjerner (Som beskrevet over)
(Eventuelt 1 ts malt kardemomme)
ca 700 g hvetemel
60 g smør

Kjør avkjølt havregrøt, lunken melk og resten av ingrediensene, utenom smøret,
i kjøkkenmaskin og elte ca 10 min.
Ha i biter med romtemperert smør og elte det godt inn i deigen.
Deigen skal såvidt slippe bollen, hvis ikke tilsett litt mer mel.
Heve tildekket 1 time.

Trill boller, etterheve på plate tildekket ca 30-40 minutter.
pensle med litt egg, stek på 200* ca 12 minutter
Avkjøl på rist.

Skjær i tre deler. Smør solbrægelè på nederste del.
Revet mastipan og pisket, søtet krem på neste.
Legg på lokket og strø på melis.

Kos deg.

#boller #oppskrift #havregrøt #fastelavn #havregryn #sunnere

14 kommentarer

Mariann Sæther Tokle

06.02.2016 kl.17:21

Nei,nå tuller du fælt for ikke liker jeg kardemomme og ikke liker jeg solbær, så nå er du helt på viddene ja :D

Min matgale verden

07.02.2016 kl.09:31

Mariann Sæther Tokle: Ånei du! Også kardemomme da! Det som gjør boller til boller! Solbærgelè er SÅ godt! Til og med på oksesteiken. Så de viddene kan du bare glemme, jeg er her nede jeg, hehe

Henriette Celin

06.02.2016 kl.17:49

Smart med litt fiber i bollene også!

ser ut som en fin oppskrift :-D

Min matgale verden

07.02.2016 kl.09:31

Henriette Celin: Jepp, fiber er slett ikke dumt :)

margarites

06.02.2016 kl.18:05

Disse ser gode ut, men nå har jeg akkurat laget min vanlige bolleoppskrift - så den får duge denne gangen :-)

Min matgale verden

07.02.2016 kl.09:31

margarites: Tippper den smaker godt jeg :)
Ser veldig gode ut :-)

Min matgale verden

07.02.2016 kl.09:32

Etdiktomdagen: Takk:)

Vanja

06.02.2016 kl.22:11

Nam nam. Du er rå:)

Min matgale verden

07.02.2016 kl.09:32

Vanja: :)

Ingeborg

06.02.2016 kl.23:00

Så utrolig spennende!! Elsker jo havregrøt i seg selv, så spennende å ha dem som en ingrediens i fastelavensboller. Har sett på mange oppskrifter rundt på nett på hvilken jeg skal gå for, men tror den vinner da ja :)

Min matgale verden

07.02.2016 kl.09:32

Ingeborg: Så gøy :)

Henriette Celin

07.02.2016 kl.11:07

SV: Det er det ikke ;-)

Mariann Sæther Tokle

07.02.2016 kl.17:01

:D

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

44, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits