Havrekjeks med peanøttsmør. Glutenfrie.

Jeg prøver ikke å spise så mye sjokolade nå etter jul,
noe som gjør at jeg stadig baker kjeks...gjerne med sjokolade.

Smutthull kalles det.


Og jeg er avhengig!

Et Cookiemonster er oppstanden! 

Havrekjeks med peanøttsmør.

6 dl store havregryn.
100 g smør
1,5 dl brunt sukker
0,5 dl sirup, lys
2 dl peanøttsmør
2 egg
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker

(Hakket sjokolade, om ønskelig)

Mos halvparten av havregrynene i en foodprocessor. Sett til side.
Bruker du små havregryn kan du hoppe over denne biten. 
Her bruker jeg foodprocessor til alt, mindre oppvask. Det er heller ikke nødvendig å vaske maskinen fra havregryn til smør,
tenk på miljøet.
Ha smør, sukker, sirup og peanøttsmør i maskinen og mos det sammen. Ha i et og et egg, Kjør bare korte sekvenser mellom hver.
Ha i havregrynene, både malt og umalt samt iblandet resten av det tørre.

Miks forsiktig og ikke mer enn nødvendig, bruk en slikkepott og bland litt for hånd til slutt.
Avkjøl deigen ca 30 minutter i kjøleskap.
Bruk to ss og sett klatter på bakepapir, her kan du klemme dem flate om du ønsker flate litt sprøere kjeks,
eller la de være og få sprø i kantene, myke i midten kjeks
Stek på 175* ca 12-15 minutter.
Ca 22 kjeks
Ønsker du kan du hakke sjokolade og legge på toppen før du steker
Smutthullkjeks!

Oppbevares i boks.
Goooode!!!

#kjeks #cookie #glutenfrie #oppskrift #havregryn #peanøttsmør #sjokolade

11 kommentarer

birdbay

19.01.2016 kl.17:40

Mmmmm... Du altså, med disse fristelsene dine:) Havregryn er sunt da:) hehe... Det ser kjempe godt ut:) Ønsker deg en flott kveld videre:)

Henriette Celin

19.01.2016 kl.17:48

Lurt å lage noe som er sunnere men samtidig godt da. Disse så gode ut :-D

frodith

19.01.2016 kl.17:56

Sendte sms til Oslopadda om denne oppskriften ;-)

fruensvilje

19.01.2016 kl.18:18

disse er helt sikkert kjempegode til en kaffekopp eller på fjellet ) men tro ikke en bit mørk sjokolade er verre å kose seg med da hi hi,jeg har vært godtefri siden nyttår og det går helt fint ))

Min matgale verden

19.01.2016 kl.18:58

birdbay: Jaaaa, havregryn er jo sunt...hehe

Min matgale verden

19.01.2016 kl.18:58

Henriette Celin: Jepp, litt sunnere blir det jo :)

Min matgale verden

19.01.2016 kl.18:59

frodith: Så bra. Håper hun liker den :)

Min matgale verden

19.01.2016 kl.18:59

fruensvilje: Hehe, jeg er håpløs til å finne unnskyldninger ;:)

Frodithvenn

19.01.2016 kl.21:05

Dette ser helt himmelsk ut :-) må prøve! Fikk tips fra Frodith om å kikke inn her :-) Har ikke bakt den ennå (selvfølgelig), men får vann i munnen av å lese oppskriften :-) Takk for at du deler sånt!

Hilsen Frodithvenn.

Min matgale verden

20.01.2016 kl.05:36

Frodithvenn: Ååå, så koselig! Lykke til :)

Annki

21.07.2017 kl.16:17

Disse såg knallgoe ud, kan di lagas uden egg? :)

Min matgale verden

21.07.2017 kl.16:38

Annki: Hei. Det har jeg ikke prøvd. Mulig de ikke henger så godt sammen uten egg. Men kan godt være det går helt fint. Ikke store hjelpen, sorry :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

46, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits