Myke lefser, veldig enkle å lage.

Jeg skulle lage lefser til tapas.
Lefser som skulle fylles med laks og kremost,
men hva om halvparten kunne fylles med søtt fyll ??
Jeg fant de perfekte, og utrolig enkle, lefsene til formålet!

Lefseruller med laks.
Samt lefser med smør og sukker! 

Perfekt!

Oppskriften fant jeg hos http://torildsmat.blogspot.no/
J
eg halverte den og tilsatte en ørliten klype salt.

Enkle myke lefser.

5 emner, 5 store lefser.

5 dl h-melk
75 g smør
0,5 dl semulegryn
en ørliten klype salt
400-450 g hvetemel

Kok opp melk og smør, rør inn semulegryn,(+salt) la koke 5-7 minutter.
Avkjøl til lunken, kna forsiktig inn hvetemel,
ikke jobb for mye med deigen, da blir den seig.
Del i 5 emner og kjevle ut med en gang.

Deigen er lunken og fantastisk god å jobbe med.
Bruk mel på bordet og kjevle så tynt du kan.
Stek på takke til såvidt brunprikket på begge sider .
Legg på oppvridd kjøkkenhåndkle. 
(Pass på at ikke du har vasket dem med masse tøymykner som setter smak!

Legg vætet klede oppå lefsen, på toppen legger du et fat eller lignende så det blir litt press.
Legg alle fem med duker imellom, underst og på toppen.

Smøres enten med sukker, smør og litt fløte/ sukker og kanel/kremost, laks og ruccola

#godt !!

#lefser #lakserull #laks #sukker #smør #julelefse #kombo #oppskrift

7 kommentarer

birdbay

05.12.2015 kl.17:23

Å kjære deg det så godt ut:) Lefser er jo bare så godt også da:) Har aldri prøvd å lage det selv. Spennende:)

fruensvilje

05.12.2015 kl.18:16

mmmmmm det e go mat det ))

Min matgale verden

05.12.2015 kl.18:52

birdbay: Ja, lefser altså!! Så godt :)

Min matgale verden

05.12.2015 kl.18:52

fruensvilje: Ja sant :)

Lisbeth Pedersen

05.12.2015 kl.20:23

Åååå elsker lefser :-) de med smør og sukker er snop til kaffen. Laget masse av de med laks, og sammen med laksen brukte jeg filadelphia ost. Men jeg fjusket og brukte vestlandslefser. Jeg bare må kjøpe meg en takke snart :-) Ett kjøkkenhåndkle mellom hver lefse?

Min matgale verden

06.12.2015 kl.08:18

Lisbeth Pedersen: Ja, et mellom hver lefse. Elsker takken min, kanskje du burde ønske deg en til jul, :) Elsker og lefser, nam!!
Lefser er utrolig godt.. Tror jaggu meg denne må prøves.:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

44, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits