Hjemmelaget salsa med grillet paprika.

Salsa laget p grillet paprika....s godt!

Salsa kan brukes til s mangt,
som til ovnsstekt laks, poteter og gulrot.

Sammen med litt aioli fikk laksen en ny penbaring!

Prv noe nytt!
Salsa kan du oppbevare i kjleskap over lang tid,
og den kan brukes til s mye forskjellig.

Oppskriften er inspirert av Jordbrpikene.no

Salsa.

5 paprika, forskjellige farger, eller bare rde
2 hvitlk, kinesisk uten fedd
1 fersk chili
1-2 ts akasiehonning
1-2 ts salt
pepper
2-3 ts cummin
1/2 sitron, saften
Event siriachi-saus

1 rdlk
250 g cherrytomater
1/4 ananas i sm biter

Del paprika og hvitlk i to. Legg hvitlk med snittsiden ned p et bakepapir.
Skjr bort stilken p paprika og legg ogs denne med snittsiden ned p bakepapiret.
Sett inn i forvarmet ovn, 230*
Stek til paprikaen begynner f sorte flekker p skallet.
Ta dem ut og avkjl.

Trekk s litt av det lse skallet p paprika bort og ha dem i en food processor.
En del skall vil sitte igjen, ta kun bort det som er lst.

Det samme gjelder hvitlken, bruk det myke, skjr bort det som er brent og hardt, samt skallet.

Klipp den ferske chili i biter med fr, skjr bort stilken. Mos sammen i foodprocessoren.

Smak til med honning, salt, pepper, cummin, sitron og event. siriachi. (kommer an p styrken p chili)

Finhakk lk og tomater. Bland i.
Om nskelig kan du tilsette 1/2 moden ananas i sm biter ogs.


Med en miks av paprika blir fargen mer brun enn rd,
her har redigeringen tatt litt av....min salsa er mer brunlig i virkeligheten.

Men smaken...mmmm...s godt!

Prv noe nytt!

#salsa #oppskrift #hjemmelaget #laks #middag #tips

13 kommentarer

Silje Moen

24.11.2015 kl.17:38

oj, dette s godt ut

fruensvilje

24.11.2015 kl.17:45

ja kanskje jeg skal prve dette en dag,men hvordan blir det uten kvitlk? det tler jeg ikke og m det vre den honningen du skriver,hva er spesielt med den da ?

annebe

24.11.2015 kl.18:04

Den er det nok mye smak i ja....nam :) Har aldri laget selv...kanskje p tide :)))

birdbay

24.11.2015 kl.18:27

Det s super godt ut:) Kan tenke meg det ble godt med paprika, det har jeg aldri prvd:) Tusen takk for fin oppskrift:)
Nam nam nam. Jeg elsker lage mat fra bunnen av, og dette s digg ut.:)

~Lin

24.11.2015 kl.22:18

hva er egentlig salsa? litt som krydret *syltety*?

eg har aldri laget eller kjpt,men sikkert ftt p resturaunt

er s mye n chutney og salsa....og tapanade og all verdens eg aner jo ikkje litt hva som egentlig er hva og hvorfor og nr :D

Nicole Touch

25.11.2015 kl.03:41

fantastisk flott blogg, skikkelig inspirende man fr av lese denne flinke bloggeren. nsker deg en knallbra dag videre, btw s er du velding pen, WOOOW <3 keep up the good work.

Min matgale verden

25.11.2015 kl.11:59

Silje Moen: Takk :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.12:00

fruensvilje: Gr helt fint lage uten hvitlk. Og akaisehonning er en mild honning. Kan enkelt byttes ut med sukker, ha det gjerne i og miks noen ganger s lser det seg fint opp :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.12:01

annebe: Ja, alltid gy prve noe nytt .)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.12:01

birdbay: Bare hyggelig :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.12:01

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: S bra :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.12:03

~Lin: Ja, det minner nok om chutney p en mte. Mao er du ingen ihugga fredagstaco`er du alts :) Var forresten innom for se om du jobbet i gr kveld, men nei, s heldig var jeg ikke :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

44, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits