Hjemmelaget salsa med grillet paprika.

Salsa laget på grillet paprika....så godt!

Salsa kan brukes til så mangt,
som til ovnsstekt laks, poteter og gulrot.

Sammen med litt aioli fikk laksen en ny åpenbaring!

Prøv noe nytt!
Salsa kan du oppbevare i kjøleskap over lang tid,
og den kan brukes til så mye forskjellig.

Oppskriften er inspirert av Jordbærpikene.no

Salsa.

5 paprika, forskjellige farger, eller bare røde
2 hvitløk, kinesisk uten fedd
1 fersk chili
1-2 ts akasiehonning
1-2 ts salt
pepper
2-3 ts cummin
1/2 sitron, saften
Event siriachi-saus

1 rødløk
250 g cherrytomater
1/4 ananas i små biter 

Del paprika og hvitløk i to. Legg hvitløk med snittsiden ned på et bakepapir.
Skjær bort stilken på paprika og legg også denne med snittsiden ned på bakepapiret.
Sett inn i forvarmet ovn, 230*
Stek til paprikaen begynner å få sorte flekker på skallet.
Ta dem ut og avkjøl.
 
Trekk så litt av det løse skallet på paprika bort og ha dem i en food processor. 
En del skall vil sitte igjen, ta kun bort det som er løst.

Det samme gjelder hvitløken, bruk det myke, skjær bort det som er brent og hardt, samt skallet.

Klipp den ferske chili i biter med frø, skjær bort stilken. Mos sammen i foodprocessoren.

Smak til med honning, salt, pepper, cummin, sitron og event. siriachi. (kommer an på styrken på chili)

Finhakk løk og tomater. Bland i.
Om ønskelig kan du tilsette 1/2 moden ananas i små biter også.


Med en miks av paprika blir fargen mer brun enn rød,
her har redigeringen tatt litt av....min salsa er mer brunlig i virkeligheten.

Men smaken...mmmm...så godt!

Prøv noe nytt!

#salsa #oppskrift #hjemmelaget #laks #middag #tips 
 

13 kommentarer

Silje Moen

24.11.2015 kl.17:38

oj, dette så godt ut

fruensvilje

24.11.2015 kl.17:45

ja kanskje jeg skal prøve dette en dag,men hvordan blir det uten kvitløk? det tåler jeg ikke og må det være den honningen du skriver,hva er spesielt med den da ?

annebe

24.11.2015 kl.18:04

Den er det nok mye smak i ja....nam :) Har aldri laget selv...kanskje på tide :)))

birdbay

24.11.2015 kl.18:27

Det så super godt ut:) Kan tenke meg det ble godt med paprika, det har jeg aldri prøvd:) Tusen takk for fin oppskrift:)
Nam nam nam. Jeg elsker å lage mat fra bunnen av, og dette så digg ut.:)

~Lin

24.11.2015 kl.22:18

hva er egentlig salsa? litt som krydret *syltetøy*?

eg har aldri laget eller kjøpt,men sikkert fått på resturaunt

er så mye nå chutney og salsa....og tapanade og all verdens eg aner jo ikkje litt hva som egentlig er hva og hvorfor og når :D

Nicole Touch

25.11.2015 kl.03:41

fantastisk flott blogg, skikkelig inspirende man får av å lese denne flinke bloggeren. Ønsker deg en knallbra dag videre, btw så er du velding pen, WOOOW <3 keep up the good work.

Min matgale verden

25.11.2015 kl.11:59

Silje Moen: Takk :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.12:00

fruensvilje: Går helt fint å lage uten hvitløk. Og akaisehonning er en mild honning. Kan enkelt byttes ut med sukker, ha det gjerne i og miks noen ganger så løser det seg fint opp :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.12:01

annebe: Ja, alltid gøy å prøve noe nytt .)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.12:01

birdbay: Bare hyggelig :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.12:01

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Så bra :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.12:03

~Lin: Ja, det minner nok om chutney på en måte. Mao er du ingen ihugga fredagstaco`er du altså :) Var forresten innom for å se om du jobbet i går kveld, men nei, så heldig var jeg ikke :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

44, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits