Bringebæriskake på valnøttbunn.

Bringebær er noe jeg har mye av i fryseboksen,
sammen med valnøtter og hakket sjokolade gir de en frisk iskake.

Min mor skal ha forsinket 75 års kalas,
nå står denne i fryseboksen, klar til fest når det måtte passe.
Iskake er fantastisk praktisk!


Bringebæriskake på valnøttbunn

150 g valnøtter
100 g mørk kokesjokolade
4 store eggehviter
150 g sukker

400 g bringebær, frosne
1,5 dl sukker
4 store eggeplommer
4 dl kremfløte

Hakk valnøttene og sjokoladen. 
Pisk eggehvitene i en helt ren bolle til de danner små topper, 
ha så i litt og litt sukker mens det pisker og pisk til sukkeret er løst opp og du har stiv fin marengs.

Vend nøtter og sjokolade inn i marengsen med slikkepotten, forsiktig.
Kle en 24" form med bakepapir, og spray gjerne litt formfett på kantene.
Ble marengsen forsiktig utover. 

Stek på 175* midt i ovnen, 40 minutter.
Skru ovnen ned til 160* og sett bunnen nederst, stek ca 8-10 minutter til. 
Pass på så den ikke blir brent.

Avkjøl i formen.

Halvtin bringebærene og mos i en foodprocessor. Press gjennom et dørslag,
kast stenene.
Pisk sammen eggeplommer og sukker til sukkeret løses opp.
Pisk kremfløten akkurat stiv.
Vend alt forsiktig sammen.
Løsne bunnen fra formen og legg to strimler bakepapir rund kanten, de skal stikke litt over kanten.
Sett formen på igjen og hell iskremen over bunnen.
Dekk forsiktig til og frys minst fire timer.
Pynt med bringebær og litt sjokoladesirup/saus.


Nyt!

#bringebær #iskake #oppskrift #bringebæris 

25 kommentarer

Daniel Miller

25.11.2015 kl.17:27

Nam nam, dette så nydelig godt ut :D

Silje Moen

25.11.2015 kl.17:28

oj, denne så god ut!

kristinehjelle

25.11.2015 kl.17:29

ÅHH den så bare himmelsk ut<3

Min matgale verden

25.11.2015 kl.17:31

Daniel Miller: Takk :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.17:31

Silje Moen: Takk :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.17:32

kristinehjelle: Takk :)

Bergensergenser

25.11.2015 kl.17:32

Å fy, denne så utrolig god ut!

fruensvilje

25.11.2015 kl.17:39

dette var litt av et sammentreff :)) ja for jeg har også bringebær i fryseboksen,selvplukka villbringebær.Jeg tok opp 2 kg og sette til koking no nettopp,for å fri litt plass til formkakene mine ville jeg lage bringebær sylte :)) nå såg jo din kake meget god ut,men så var det mine bringebær da som er en frossen klomp på 2 kg hi hi

Sofie Caroline Nilsen

25.11.2015 kl.17:54

Så utrolig godt ut :) denne må jeg prøve ut!

annebe

25.11.2015 kl.17:54

Her sier jeg bare .....wow !!!!

Min matgale verden

25.11.2015 kl.17:56

Bergensergenser: Takk :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.17:56

fruensvilje: Hehe, ja sånne klumper kan være litt vrien de, :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.17:56

Sofie Caroline Nilsen: Takk :) Så bra.

Min matgale verden

25.11.2015 kl.17:57

annebe: Takk :)

fruensvilje

25.11.2015 kl.18:01

neste år skal det pakkes i 500 g pakker :))

Min matgale verden

25.11.2015 kl.18:19

fruensvilje: Smart :) Jeg bruker isbokser o.l. Lettere å t ut det jeg behøver da :)

birdbay

25.11.2015 kl.18:19

Den så rett og slett helt nydelig ut:) Du må gjerne sende noen bakeenergier over til meg altså:) Ha en strålende kveld:)

~Lin

25.11.2015 kl.18:26

wow......eg blir gjerne invitert :D

Min matgale verden

25.11.2015 kl.20:12

~Lin: Skal høre med min mor om hun vil ha deg med i 75års laget, hehe

Min matgale verden

25.11.2015 kl.20:12

birdbay: Hehe, energier på vei :)

Mariann Sæther Tokle

25.11.2015 kl.20:21

Den må jeg lage ja :)

Min matgale verden

25.11.2015 kl.20:23

Mariann Sæther Tokle: Så bra :)
Hei du....

Nå skal jeg bare spørre enkelt og greit.

Kan jeg få bestille en slik en av deg?

Du kan dette, ingen tvil om det, og jeg syntes denne så grådig god ut. Hadde vært kjekt med den til den 23.12.2015::)

Jeg kan jo drømme i alle fall::)

Min matgale verden

26.11.2015 kl.20:19

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Tja, tja, tja.... kanskje det.... Må se hvor mye jeg må jobbe ekstra før jul, hvis ikke er det godt mulig du kan det :) Vi kan snakkes når det nærmer seg .)
Høres bra ut.::)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

44, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits