Sjokoladekake fra 1936!

Jeg har ftt lne, p antagelig 6 ret,
STOR KOKEBOK
For strre og mindre husholdninger.
Av: Fru Henriette Schnberg Erken!

Dette var iflg min mor denne kokeboken som "gjalt" i gamle dager!

Jeg ville lage en sjokoladekake, en gammeldags sjokoladekake,
og det viste seg at i flge Fru Henriette,
s er det alts sukkerbrd med sjokoladefyll!

S da ble det det da!

Her fr du oppskriften som den str,
litt hjelp skal du f ang steketemperatur og tid,
for se det mente fru Henriette at en fikk finne ut av selv,
eller kanskje de ikke var helt samme temperaturmler p ovnene p den tid!

Sjokoladekake.

5 egg
200 gr. sukker
175 gr hvetemel
1/2 teskjeer. bakepulver

Eggene vispes 10 minutter, tilsettes sukkeret og bollen settes i en gryte med kokende vann, vispes til l u n k e n t,bollen tas opp, og man visper videre til eggedosis. Melet has i med forsiktighet, likes bakepulveret. Stekes i smurt form ved svak varme. Nr kaken er avkjle deles den i 3 deler langsefter. Smrkremen legges mellom lagene og opp, samt litt p sidene.

Smrkrem:
180 gr. utvasket smr
100 gr. flormelis
2 spiseskjeer kakao
2 eggeplommer

Alt rres koldt. Over kaken drysses reven sjokolade og hakkede pistacier eller mandler.

S enkelt var det!
Jeg halverte oppskriften og brukt en 17" form.
Her kan du alts bruke en 24" form til denne mengde, men ha litt bakepapir rundt og oppover kantene p formen s ikke den renner over nr den hever seg.
Jeg stekte min p 165* i 30 minutter.
Mulig du m steke 10 minutter lengre for strre form, sjekk med kakenl e.l.
La den hvile noen minutter, lsne kaken fra kantene og sett den opp ned med formen over seg til avkjling,
p den mte unngr du at den synker i midten, og den holder seg saftig og god.

Utvasket smr er antagelig mykt smr. Jeg oppbevarer mitt i romtemperatur, det blir aldri stende for lenge her...
Det skal dog vre bra mykt for at man skal kunne smre et luftig sukkerbrd,
jeg mtte lunke fyll i micro for f det smurt noenlunde pent p uten delegge hele kaken.

S der var den, sjokoladekaken fra 1936.
Jeg var litt i tvil om dette kom til bli en god opplevelse, men m si jeg ble gledelig overrasket over smaken.
S enkle ingredienser, men smaken ble god!

Til sist tar jeg med en av Fru Henriettes regler nr man baker,
det var den siste, og hele regelen var uthevet!
Alts m dette vre viktig!
S husk:

18. S e t t i k k e p l a t e n u v a s k e t v e k k e f t e r b a k n i n g e n.

#sjokoladekake #henrietteschnbergerken #oppskrift #gammeldags #1936 #sukkerbrd

20 kommentarer

Sofie

21.10.2015 kl.16:38

oi s spennende ! Den s god ut :)

~Lin

21.10.2015 kl.17:02

husker en av mine beste kakeopplevelser var da mamma laget sukkerbrd til noen greier til skolen-enten hadde eg glemt si fra eller hun hadde glemt bake,men huser hun og meg p kjkkenet nesten midt p natten. Vi hadde bare snn hybelkomfyr vet du.....med en bitteliten langpanne....og kaken ble s god..beste....

hele situasjonen og meg og henne p kjkkenet og litt hemmelig at det var s sent...ja......et deilig minne <3

og vi hadde de der rde avlange sm bkene p en trehylle..tror det var Det Beste kokebker?

Mariann Sther Tokle

21.10.2015 kl.17:10

Jeg tenkte som s nr jeg s overskriften at hun har da vel ikke lagret en sjokoladekake siden 30 rene, men heldigvis hadde du ikke det :D Nam :)

fruensvilje

21.10.2015 kl.17:59

deilig :) min mor laget sjokoladekake bunn og fylte inni og opp med piska kremflte,skikkelig deilig det ogs :)

margarites

21.10.2015 kl.18:06

Jeg likte best regelen til slutt om ikke sette bort uvasket plate! Tenker det er litt morsomt lese i en snn gammel kokebok ogs, og kanskje ingrediensene er veldig enkle og greie. I dag har vi jo s mange valg til veldig mye :-)

Bergensergenser

21.10.2015 kl.18:25

For en kake da! kult med slike kaker som har vrt en stund :-D

Min matgale verden

21.10.2015 kl.18:41

Sofie: S bra :)

Min matgale verden

21.10.2015 kl.18:42

~Lin: Sikkert det beste. Snt koselig minne ha.....akkurat som du har det i en liten flyels eske og kan ta det frem nr du vil...for gode minner ligger i flyels eske :)

Min matgale verden

21.10.2015 kl.18:42

Mariann Sther Tokle: Haha, nei det finnes grenser for holdbarhet .)

Min matgale verden

21.10.2015 kl.18:44

fruensvilje: h, ja en snn type laget min mor og, elsket den!

Min matgale verden

21.10.2015 kl.18:45

margarites: Haha, ja sant den regelen var fin! Skikkelig streng, og fikk meg til skule bort p bakebrettene...

Min matgale verden

21.10.2015 kl.18:45

Bergensergenser: Ja ikke sant :)

Lisbeth Pedersen

21.10.2015 kl.19:02

Nam den s god ut :-) Ja tror oppskrift bkene hadde merkelige forklaringer fr. Nr jeg leser dine innlegg om sjekk kaken med kakenl, da kommer jeg p at jeg m kjpe kakenl. Hehe jeg har alltid brukt min gode gamle strikkepinne i str 2 mm :-)
<utrolig gy da?.

Noen ganger finner man bare alt sammen, og da m det prves.:)

morsmiddag

21.10.2015 kl.19:45

Det er s gy med gamle kokebker og oppskrifter, de er s utrolig omstendelig

ingerslilleverden.blogg.no

21.10.2015 kl.21:10

Mmmm! Vet du, i dag har jeg spist bde pai og.... SKUMKAKE!!! Hohoho- min favoritt, ogs er det ikke min bursdag en gang ;) :D

Min matgale verden

22.10.2015 kl.08:49

ingerslilleverden.blogg.no: Mmmm ,skumkake var lenge siden, med det er godt alts!!

Min matgale verden

22.10.2015 kl.08:49

morsmiddag: Veeeldig omstendelig! :)

Min matgale verden

22.10.2015 kl.08:50

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:Jepp :)

Min matgale verden

22.10.2015 kl.08:50

Lisbeth Pedersen: Hehe, jeg bruker min mormors strikkepinne, ikke noe kakenl her i huset :) Funker fint det:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

44, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits