Kjempeloff med havregryn og gulrot.

Selv om Gubben klager litt over skiver som er s store at de m ristes to ganger i brdristeren,
fortsetter jeg med kjempeloffene.
Denne gang en litt sunnere variant med havregryn og gulrot.

Den smakte utmerket til sen frokost,
samt blir perfekt til krabbe og kyllingvinger til kvelds.

For ikke snakke om litt god matpakke p en mandag.....

Jeg startet dagen fr med en hevedeig,
noe som gir god smak og litt karakter til brdet.

Kjempeloff med havregryn og gulrot.

2 dl kaldt vann
200 g hvetemel
1 klump gjr, p strrelse med en ert. /ca 1/4 ts trrgjr

Bland sammen og la st tildekket p kjkkenbenken over natten.

Dagen etter:

7 dl lunkent vann
3 dl kologiske havregryn
ca 4-5 dl finrevet gulrot (to ganske store gulrtter)
25 g gjr
4 ss olivenolje
1 ss salt
1,1 kg hvetemel (+ ca 150 g helt til sist)

Ha alt i kjkkenmaskinen og la den kna deigen minst 10 minutter i rolig tempo.
Kjr opp tempoet noen minutter. Se om deigen svidt vil slippe bollen,
eller om du kan ta forsiktig p den uten f deig p fingrene.
Henger deig igjen p fingrene, tilsett litt mer mel og kna videre, opp i hurtig tempo,
gjenta til deigen viser antydning til slippe bollen,
og/eller til du svidt kan ta p den uten at deig henger igjen p fingertuppen.
Jeg brukte 150 g ekstra mel,
dette er individuelt fra gang til gang.

Sett til heving minst 1 time tildekket.
Bruk mel og klask deigen litt i bakebordet, brett inn kantene og stram den sammen s den holder p formen.
Legg den p tvers av et bakebrett med papir under.
Dekk forsiktig og hev ca 30-40 minutter. Stryk gjerne litt siktet rugmel p toppen, hvetemel har lett for bare bli brent.
Melet er ogs bare til pynt, s hopp gjerne over den detaljen.
Ta gjerne av dekke de siste 10 minutter, det gjr det lettere snitte brdet.
Snitt med en ekstra skarp kniv/barberblad/tapetkniv, 4 skr snitt.
Sett brdet inn p 220* varmluft, og spray samtidig inn litt vann for f litt damp i ovnen.
Stek 20 minutter og skru s ned til 190* stek ytterligere 20 minutter, brdet skal hres hult nr du dunker legg i bunnen av det.
Stek litt mer om ndvendig.

Avkjl p rist.
Skjr gjerne skiver av en del av brdet og frys, perfekt lage store gode ostesmrbrd av!


Lykken er et nystekt brd!

#brd #oppskrift #loff #havregryn #hjemmebakt #gulrot #godt

13 kommentarer

fruensvilje

18.10.2015 kl.17:14

dette brdet hrtes deiligt ut,men jeg ville nok delt deigen i 2 og laget to brd jeg da hi hi

Min matgale verden

18.10.2015 kl.17:19

fruensvilje: Det kan du ja, men da fr du jo ingen kjempeloff, hehe

Bergensergenser

18.10.2015 kl.19:23

Hrtes fristende og godt ut! (:

Min matgale verden

18.10.2015 kl.19:31

Bergensergenser: Takk :)

Q. Vyvy

18.10.2015 kl.21:26

Super flink du er! :-) st p!

Anita

19.10.2015 kl.11:43

Hei! Jeg lurer p om det ikke mangler noe vske i denne oppskriften? De ble altfor trr for meg, og jeg brukte litt vann oppi deigen p dag 2. Med vennlig hilsen Anita
Greit med litt store skiver ogs da..

Jeg m si at en sunnere utgave sikkert er bedre ogs.:)

Min matgale verden

20.10.2015 kl.06:33

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Blir mer saftig med gulrot og havre i ja :) Store skiver er perfekt til ostesmrbrd :)

Min matgale verden

20.10.2015 kl.06:41

Anita: Hei Anita. Ja! Du har helt rett. Jeg har rett og slett glemt skrive inn vannet p dag 2. N har jeg ftt rettet det. Takk for at du ga beskjed, og beklager ulempen det medfrte deg.

Anita

20.10.2015 kl.09:07

Hei Kjersti!

Takk for vannrettelsen :) Brdet ble supergodt; og dattera i huset sa at det var det beste brdet hun hadde smakt!!! Lykke til videre med bloggen din ;)

Ha en god dag!

Mvh Anita

Min matgale verden

21.10.2015 kl.07:22

Anita: , det var koselig tilbakemelding! Takk, n ble jeg glad. Og datteren din er virkelig en srdeles oppvakt ung dame :) Jeg laget brdet om igjen i dag, for sjekke at vannmengden n stemte, og det gjorde den :)

Elisa

26.10.2015 kl.15:48

Ooh! Dette skal jeg teste! Hrtes vrtfall digg ut! :)

Min matgale verden

27.10.2015 kl.07:04

Elisa: Veeeeligd god denne. Lurt skjre noen skiver og fryse, for den er ganske svr :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

44, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits