Dobbel ripsiskake med mørke hemmeligheter.

Denne Kaken sendte jeg inn til konkurransen om sommerens beste kake.

Men ville de ha den??
Neida,
kom ikke til finalen engang.

Hrmpfh!

Men mine venner på teateret,
DE elsket kaken de.

I hvert fall husker jeg at noen sa det!

Og hvem vil ikke stole på denne sommerkledde gjengen??

Så blås i all verdens konkurranser. (Egentlig er jeg dødelig fornærmet!!)

Og lag verdens beste sommerkake, med søt smak av risp som kiler i munnvikene... og med mørke sjokoladehemmeligheter....

Dobbel Ripsiskake med mørke hemmeligheter. 

Sjokoladekjeks:
100 g mørk sjokolade
25 g smør
1 egg
65 g brunt sukker
1 ts vaniljesukker
40 g hvetemel
¼ ts bakepulver


Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk brunt sukker og egget godt sammen. Vend inn sjokoladeblandingen. Vend videre inn hvetemel blandet vaniljesukker og bakepulver.
Bruk to skjeer og sett små klatter på bakepapirkledd plate. Ca 10 stk.
Stek på 175* ca 10-12 minutter
Avkjøl på rist.

 

Marengs:
2 eggehviter
1,5 dl sukker
¼ ts bakepulver
1 liten ts balsamicoeddik vanilje (eller ordinær balsamicoeddik)

Pisk eggehviter og eddik til myke topper, ha i sukker, iblandet bakepulver, litt og litt mens maskinen går. Pisk til en stiv marengs. Bruk slikkepott og fordel marengsen i to små kakeformer, (med bakepapir i bunn) 20"  Den skal ikke være for tykk.
La det være litt marengs til overs, ha i liten sprøytepose med stjernetyll og lag små marengstopper.
Pensle litt  striper gelefarge på innsiden av sprøyteposen for stripeeffekt. 

Stek marengsen  på 150*, skru ned til 125* etter du har satt dem inn, og stek ca 2 timer. (De små toppene tas ut eter en time)
La bunnene avkjøle på rist. Fjern forsiktig fra formen og fjerne bakepapir.
Legg den ene marengsbunnen tilbake i kakeformen (uten papir i bunnen.)
Legg plast langs kanten av formen, eller bruk bakepapir,
som stikker godt opp ovenfor formen. 

Rips-is

ca 4 dl tinte rips

3/4 ss sitronsaft
2,5 dl sukker
1 stor eggehviter
2 dl kremfløte

Rør sammen rips, sukker og sitron,
press blandingen gjennom et dørslag (eller behold alt for risp-is med biter)
Ha ripssausen tilbake i mikseren, tilsett eggehviter, og pisk til du har en "fluffy" stiv marengs.
Pisk kremfløten stiv, og bland alt forsiktig sammen med en slikkepott.

Hell litt av ripsisen over marengsbunnen
 Bryt skjokoladekjeksene i biter og sett dem ned i kaken på høykant, bruk halvparten av kjeksene. Fyll på med mer is så de så vidt dekkes og legg på den andre marengsbunnen.
Gjenta prosedyren med resten av kjeksene og fyll på med is til det blir en fin topp.
Dekk forsiktig og frys i minst 5 timer.

Pynt med de små marengstoppene og server.


#sommerkake #verensbeste #rips #oppskrift #konkurranse Sjokoladekjeks #marengs #sommerfølelse 
 

9 kommentarer

cuskima

27.06.2015 kl.19:17

tullefolkene -klart dette er sommerkaken:D

frodith

27.06.2015 kl.20:42

Yummy <3

karidansen

27.06.2015 kl.21:21

Tosker ....som ikke ville ha denne kaken. Noe så lekkert.!:D:D:D Er ikke flink med sånne sprøyteposer, jeg da. Når jeg lager kaker med krem, så tømmer jeg all kremen oppå kaka, og brer den utover med smørkniv, Så kjører jeg "slalåm" med kniven til slutt. Det funker jo, men det blir jo ikke så forseggjort... ;)

Min matgale verden

27.06.2015 kl.21:34

cuskima: Ja sant! Hrmfh! :)

Min matgale verden

27.06.2015 kl.21:36

frodith: Takk :)

Min matgale verden

27.06.2015 kl.21:37

karidansen: Sikker på det blir lekre kaker med slalåm! og det viktigste er at det smaker godt, ikke at det ser ut som noe som ikke kan spises!! :)

cuskima

27.06.2015 kl.21:43

:D mine spiser ikkje bæsj,men de elsker dametruser.......herlighet så mange eg har hatt med ufrivillig hull i som måtte kastes hahahahaha

Min matgale verden

28.06.2015 kl.07:29

cuskima: Hahaha, hunder er noen snodige sjeler. Forrige hund vi hadde var og henføren til dametruser :)

cuskima

28.06.2015 kl.14:57

ja de altså...noen ganger når eg skal ta de i buret er jo buret fullt..og eg bare ok DER de er likssom...ikkje rart vaskemaskinen aldri blir full hahaha

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

44, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits