Strawberry-cheesecake.

Her kommer 17-mai kaken min.
En aldeles herlig sak som man kan lage dager i forveien,
og oppbevare i frysen.

Snt passer for meg! Jeg m bake nr jeg har tid og lyst.
Har jeg noengang ikke hatt lyst til bake.....hm....det m vel hre til sjeldenhetene.

I r har jeg gtt i hyden,
flott og hyreist som den fineste flaggstang str den der.
Hvordan man angriper en snn hy sak for spise den,
er derimot et helt annet problem.

Her ligger alt lagvis,
kjeksmuler, ostekrem og rrte jordbr,
frosset sammen i fin harmoni.

Oppskriften fant jeg hos Lise Finckenhagen p Godt.no

Jeg har derimot minimert den litt og brukt mindre form.

For en kake som er grei skjre opp og enkel servere,
ville jeg doblet denne oppskriften og brukt en 20"form, eventuelt en 24"

Strawberry-cheesecake

100 g smuler av havrekjeks/digestive e.l.

Jeg brukte smuler av disse enkle kjeksene, men siden de er s fine, brukte jeg 25 g havregryn og 75 g kjeks.
Knuste dem sammen, og brukte stavmikseren for f malt havregrynene inni.
Her kan du bruke food-processor.

2 ss brunt sukker
2 ss smr (ca 40 g)

Smelt smr og bland godt

300 g jordbr, gjerne frosne med mer smak en importerte ferske
0,75 dl sukker

Rr sammen

3 egg
1,2 dl sukker
1 ts vaniljepaste/fr fra 1 vaniljestang/vaniljeekstrakt
200 g kremost naturell
3 dl kremflte

Skill eggene. Pisk plommer og sukker til tykk eggedosis, gjerne for hnd.
La dem st litt og pisk s videre til sukkeret smelter litt inn.
Pisk s inn kremosten til en flyelsmyk masse.

Stivpisk eggehvitene til myke topper.
Gjr det samme med kremflten. Ikke overpisk.

Bland kremflte inn i eggedosisen og vend s inn eggehviter.

Ha bakepapir i bunn av en springform.
Bruker du en liten form, m du legge plast rundt kanten som gr over formen.
Her kan man bruke plastlommer om man ikke har kakeplast.
Klipp og tape sammen.

Ha i kjeks, kremblandingen og jordbr lagvis oppover.
Pass p stryke jordbrene og kjeksen ut mot kantene s lagene synes nr kaken pnes.

Spar litt jordbrsaus til topping nr kaken kommer ut fra fryseren.

Frys kaken minst 5 timer.

Fjern plast og form, hell over resten av jordbrsausen og server.


Velbekomme, og god feiring!

#kake #17mai #ostekake #frossen #frystostekake #jordbr #oppskrift #kjeks #festkake

4 kommentarer

annebe

14.05.2015 kl.20:18

h du alts...den s vidunderlig god ut :)))

Min matgale verden

14.05.2015 kl.20:38

annebe: Takk :) *glad*

lykkebobla

14.05.2015 kl.21:05

utrolig stilig kake :)

Min matgale verden

15.05.2015 kl.06:06

lykkebobla: Takk:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

44, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits