Påskekaken 2015.

En påskekake må man ha,
og i år ble jeg inspirert av:
 http://thevanillamonologues.blogg.no/

og hennes påskekake, som var stilren og helt nydelig.

Min påskekake blir litt som meg selv,
veldig god, men aldeles ikke A4!
Litt på en snei altså.

Kjeksene til kaken har jeg bakt selv.

Noe som gjør at de slett ikke er like tykke, eller like lange.
Enda jeg faktisk målte dem.

Men med masse deilig sjokolade,
samt overraskelse inni.



Bryr ingen seg om et litt "forfallent stakitt-gjerde" 

Her har jeg brukt en 20* form,
i midten stakk jeg ut et "hemmelig rom" med en liten ring,
og fylte på med fargeglade nonstop.

Sjokoladekake.

165 g smør
300 g sukker
3 egg
 265 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts natron
0,75 ts bakepulver
70 g bakekakao
2,5 dl surmelk/kefir
1 ts espressopulver (el instant kaffe vanlig)
1 ss kokende vann til å røre ut kaffepulveret.
1/2 ts kanel

Rør smør og sukker hvitt og skummende, ha i et og et egg.
Bland det tørre og ha i vekselvis med kefirmelk.
Bland til sist inn kaffepulver som er utrørt i vannet. 

Ha en 20" form kledd med bakepapir u bunn, samt bakepapir opp rundt kantene.
Kaken hever seg over kanten. OBS! 
Jeg doblet oppskriften og laget to kaker. 
Denne oppskriften er til EN kake i 20" form.
Du kan gjerne ha større form, men får ikke så høy kake da.

Jeg legger og et gammelt håndkle som er oppvridd i kaldt vann rundt formen.
Dette for å få kaken til å steke jevnere. Det går fint uten og.
Stek på 170* ca 1 time og 10 minutter. Sjekk med kakenål, den må gjerne stå lenger!
Avkjøl litt på rist.
Brett til side papiret som stikker opp, løsne klemmen, og snu kaken opp ned med ringen på.
La den stå med formen over seg og avkjøle helt, gjerne over natten.
Dette holder kaken saftig.
På grensen til en brownie saftig!
 

Sjokoladekrem:
1,5 egg
0,75 dl kremfløte
67 g sukker
100 g smør
1 ts vaniljesukker
50 g sjokolade, mørk

Kok egg fløte og sukker til det tykner
Ta pannen av platen og ha i sjokoladen og vanilje, rør til det smelter,
ha i litt og litt smør og rør til det smelter inn.
Avkjøl helt i kjøleskap, gjerne til dagen etter.
Pisk opp med kjøkkenmaskin til en lys og fin krem.

Litt rare mål her, jeg laget to kaker og doblet altså denne kremen.
1/2 egg får du ved å piske 1 egg sammen og ha i halvparten.

Hvit krem.

50 g smør
50 g hvit sjokolade
50 g kremost
1,25 dl melis
1/2 ts vanilje
1/2 ts sitronsaft

Smelt smøret forsiktig i vannbad.
Rør mykt smør og temperert kremost sammen.
Rør inn sjokoladen, deretter melis.
Smak til med vanilje og sitron.

Sjokoladeganache:

125 g mørk sjokolade (Jeg brukte dronningsjokolade)
1 dl kremfløte
25 g smør
event, 1/2 ts glykose, flytende

Varm oppp fløte og event. glykose til kokepunktet
Ha i hakket sjokolade, la stå ørlite før du rører det sammen.
Rør inn smør i biter, avkjøl litt til passe konsistens for å helle på så det renner over kantene.


Kjeksene rundt kanten kommer oppskrift på første påskedag. Puh!

Del kaken i fire deler. Stikk ut en liten sirkel i de tre nederste lagene.
Her snur jeg alltid kaken på hode og bruker bunnen opp, da denne er mest snorrett. 
Fyll sjokoladekrem på første lag, hvit krem på andre, sjokoladekrem på tredje.
Legg i nonstop og legg på toppen.
Kle kaken med ganache.
Før denne stivner klistrer du kjeks rundt hele kanten..
Dekorer gjerne med litt nonstop. 


Kjeks i kaken gir den en herlig ny konsistens.

Kaken er supersaftig, på grensen til en konfektkake...

Og den kan vare hele påsken......ja, hvis du holder den gjemt for deg selv...

#sjokoladekake #sjokolade #oppskrift #påskekake #overraskelsekake 

10 kommentarer

Ninas baking

03.04.2015 kl.15:57

for en spennende kake!! Nam nam! :)

annebe

03.04.2015 kl.18:12

Dekorativ..også så den veldig god ut, med flott blank glasur og det hele :)..har ikke bakt noe til påsken i år..men mann har snart gebursdag så da får jeg nok bake litt tenker jeg :) Påskeklem fra meg :))

Min matgale verden

03.04.2015 kl.18:56

Ninas baking: Takk :)

Min matgale verden

03.04.2015 kl.18:56

annebe: Bursdager er fine bake-anledninger :) Påskeklem tilbake :)

ladyaugust

03.04.2015 kl.21:30

Oh du hellige jul sier jeg bare! Endatil magen ser ut som en forspist muffins og er full av muffins med krem.....OG at jeg har sett den kaka hos deg på fb føre...selvom liksom så ble jeg sååå kakesulten :DDD Tror jeg må ha bare en gigamuffins til slurpings du er fliiink du Kjersti <3 godpåskeklæmmings :)

ingerslilleverden.blogg.no

03.04.2015 kl.22:13

Olalalaaaa- den så god ut den :D

eg prøvde meg på skumboller i går...Det gikk til helv.... for å si det mildt :p

Men vi hadde sjokoladekake i dag- den var faktisk god ;)

Ha en fortsatt goooood påske, kos dere <3 <3
ser gott ut :D

helgemamma

10.04.2015 kl.12:48

Hei. Denne kaken så god og morsom ut :-)

-kunne tenke meg å lage den til min datters konfirmasjon nå i vår.

Men jeg har mye mat jeg skal lage til dagen, så jeg lurer på om den er så holdbar at jeg kan lage den 2 dager før?

Min matgale verden

11.04.2015 kl.06:49

helgemamma: Hei. Ja, kaken holder seg veldig godt. MEN ikke kjeksene når de er festet til kaken. De blir nemlig myke. Så lag kaken og fyll den med kremer, men ikke ganache. Ganachen må nesten være fersk for at kjeksene skal limes fast. Da har du bare igjen å lage ganache, som er veldig enkelt, glasere og "lime" på kjeks (som du oppbevarer i kakeboks i mellomtiden) Selve sjokoladekaken lager jeg ofte dagen før, den bruker lang tid på å avkjøle seg. og er mye lettere å jobbe med om den har ligget kjølig inni formen over natten :) Lykke til med konfirmasjonen :)

helgemamma

19.04.2015 kl.00:09

Tusen takk :-)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

44, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits