Syrlig-søte sitronruter. Nydelig....

Små sitronruter som er en fryd å ha stående i kjøleskap.
Men en kjekslignende bunn og syrlig-søt topping.

Eneste problemet her var at det var veldig vanskelig å la vær å spise alle kantene jeg skar av.....
Det  var bare så godt.... 

Disse blir man rett og slett litt lykkelig av :)

Oppskriften fant jeg hos : thekitchn.com

Syrlig-søte sitronruter

Jeg halverte oppskriften og bakte kaken i en brødform.

Bunn:

56 g smør, mykt
0,6 dl melis
1 dl hvetemel
0,5 dl mandlemel
1/4 ts salt

Rør smør og melis mykt, rør i meltypene og salt. Bruk k-kroken (eller håndmikser/håndmakt)
og kjør til deigen akkurat samler seg.

Kle en brødform med bakepapir. (jeg brukte bare i bunn, burde tatt med sidene, lettere nå kaken skal skjæres opp.)
Trykk deigen jevnt ut i formen, bruk gjerne en flat liten skål e.l. til å presse den jevnest mulig ut.

La formen kjøle i kjøleskap mens ovnen varmes opp.
Prikk bunnen godt med en gaffel

Stek på 175* ca 20 minutter. Til den har fått litt farge.

Mens denne steker lager du fyllet.

Fyll:

2 egg
2 eggeplommer
1,25 dl sukker
skallet av 3 små sitroner (kun det gule, finrevet)
0,4 dl sitronjus
56 g smør

Gjør klar en skål med en sil i.
Pisk egg, plommer og sukker sammen i en liten kjele.
 Ha i skall og jus, rør godt og kok sakte opp, umder konstant omrøring,
 på halv varme til blandingen tykner og dekker baksiden av en skje.


Kan event måles til ca 65* (155 F)
Jeg synes det var komplisert å måle gradene samtidig som man rørte.

Her må man nemlig røre hele tiden. ca 8-10 minutter skal gjøre susen.

Sil blandingen gjennom sikten og rør så inn smøret.
Hell blandingen over den stekte bunnen og sett tilbake i ovnen.

Stek videre på 175* i ca 10-12 minutter, til den har satt seg i kantene, men fremdeles er litt vibrerende i midten.

Avkjøl i kjøleskap minst 4 timer, gjerne over natt.

Oppbevares kjølig.

Skjær i ruter når den er helt avkjølt.
Skjær bort de ytterste kantene og smak på dem....

Se om DU kan stoppe..

Det er ikke lett med en så gode kake...

#sitron #kake #oppskrift #sitronkake #hjemmelaget 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits