Halloween-kake. Sjokoladekake med mango-kremer.

Mrk og skummelt god sjokoladekake,
sammen med lyse lette mango-kremer.....Hallowen!

Og neida, pynten er ikke spiselig....De edderkoppene der kommer frem hvert r de!

Men kaken er s til de grader spiselig...

Og ble godkjent bde p jobben og p teatervingen.

Godt.....skummelt godt...

Kaken og smaken har jeg satt sammen selv,
dette er min egen kreasjon.

Det er en liten, men hy kake, bakt i en 17" springform.
Lager du en og en halv oppskrift passer den rimelig bra til en 24" vil jeg tro....

Halloween-kake. Sjokoladekake med mango-kremer.

140 g smr, mykt
250 g sukker
2 egg
220 g hvetemel
1 ts vaniljeekstrakt
0,5 ts bakepulver
0,75 ts natron
60 g bakekakao
2 dl kulturmelk/surmelk
2 ss kokende vann bladet ut i en ts pulverkaffe

Rr smr og sukker mykt, ha i egg og vaniljeekstrakt, bland det trre, sikt i rren vekselvis med surmelk.
Ha i kaffen til sist.

Stekes i en 17" springform med bakepapir i bunn og rundt, over kanten.
I midten av ovnen, p rist, med et vtt, oppvridd hndkle rundt.
Stekes ca 1 time og 10-20 minutter, sjekk med kakenl/strikkepinn.
Blir kaken for mrk p toppen, legg et bakepapir p toppen den siste del av steketid.
Fjern hndkle nr det er ca 10-20 minutter igjen av steketiden.
Hndkle er der for f kaken til steke jevnere.

Nr kaken er ferdig stekt og kakenlen kommer ut uten kakerre,
avkjles den litt p rist,
Som du ser hever den over kanten.

Riv og brett nedbakepapiret, legg litt nytt bakepapir p en rist, snu kaken ven legge risten p toppen og forsiktig vende rundt.
Lsne p formen, fjern metallbunnen men skru ringen p plass igjen. Bakepapiret i bunn blir og vrende.
Avkjl opp ned i noen timer. Pakk i folie og la gjerne st til dagen etter.
Del i fire.

Lag mangopur av ca 1,5-2 modne mango.

Mangofromasj:

3 plater gelatin
50 g melis
2,5 dl mangopur (mango most og presset gjennom en sikt)
2-3 ss sitron/lime jus
1,5 dl kremflte

Legg gelatin i blt. Varm opp sitronsaft og 2 ss av mangopuren.
Nr gelatinen er myk, klemmes vannet ut og den smeltes i den varme vesken, rr godt!

Ha litt og litt av den kalde puren i vesken til alt er godt blandet.
Pisk kremflten stiv, vend den inn. Sett til avkjling.

Mangosmrkrem.

50 g cocosa (helsekost)
70 g smr
280 g melis
saften av 1/2 liten lime
1,5 ss merringuepulver (kan slyfes, gjr smrkremen mer stabil)
2 ss mangopur

Rr smr og cocosa mykt, ha i litt og litt pur og limejus.
Sikt i litt og litt melis iblandet marengspulveret. Rr godt sammen , la st i romtemperatur til den skal brukes.

ca en pakke 500 g marsipan.
oransje wiltonfarge
white white wiltonfarge

Fyll med smrkrem i frste lag, s to lag med mango-fromasj, deretter smrkrem p topp og og til jevning rundt kanten.

Jevne rundt kanten med resten av smrkremen.

Farge marsipanen i nsket farge, kjevle ut oog legg forsiktig over kaken.
Jevne ned kantene, bruk engangshansker dersom du har negler som lager merker i marsipanen.
Lag perlebnd til kanten om nskelig (silikonform kjpt p Ebay)
Avkjl og la sette seg i kjleskap en times tid.
Pynt og nyt.

Og kaken kan s klart pyntes til en hver anledning :)

#sjokoladekake #mango #mangokrem #mangofromasj #oppskrift #hjemmelaget #halloween #halloweenkake

7 kommentarer

Lisbeth Pedersen

15.10.2014 kl.18:57

Nam nam den s og hrtes kjempegod ut. Eller, jeg fikk ikke sett skikkelig p bilde da, for jeg haaater edderkopper :-) S da var det bra at oppskriften fikk jeg lest p mob uten at edderkoppene kom til syne :-)

Ha en superfin dag

Marie-Madelen

15.10.2014 kl.19:08

Wow! S flink du er til bake :)

Min matgale verden

15.10.2014 kl.19:22

Lisbeth Pedersen: Hehe :)

Min matgale verden

15.10.2014 kl.19:23

Marie: Takk:)

BforB

03.11.2014 kl.08:38

Heia, kaken din s bare spennende ut. N str jeg og skal bake den, for regner den kan bakes og spises p andre dager ogs. Foreldra mine har 58.bryllupsdag i dag, passer til det ogs tenkte jeg - men uten edderkopper :). Men s ser jeg at det str ingenting om temperatur og om kaken skal settes i varm eller kald ovn?

Min matgale verden

03.11.2014 kl.13:46

Oj. har jeg virkelig glemt det! 170* i ca 1 time og 10 min, mulig litt mer. sjekk med kakenl. Usikker p pm jeg fikk med tipset om et oppvridd hndkle (i vann) som jeg legger rundt formen for f den jevnt stekt. Gr sikkert fint uten og :-) Lykke til, uten edderkopper blir npk best ja :-D

BforB

04.11.2014 kl.22:00

Takk for svaret. Jeg leita i dine oppskrifter og fant en lignende kake som du hadde stekt p 170 grader, s jeg stekte den p det...og jeg stekte i 24 cm form. La til halv mengde som du foreslo, og det gikk helt fint. Men den ble ikke ferdig, fordi jeg las ikke grundig nok gjennom oppskriften om at den burde hvile til neste dag. S det blir en kake til en senere anledning og det gleder jeg meg til :).

Min matgale verden

05.11.2014 kl.05:53

BforB: h, nei de tar litt tid de der sjokoladekakene ;)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits