Stabil og saftig sjokoladekake, Anna-kaken

En sjokoladekake som smaker godt, og som er god jobbe med.

Her har jeg fylt den med bringebrmousse og lyst sjokoladefluff.

Og toppet den med sjokoladeganache.

Her fr du oppskriften p Anna-kaken.

Oppskriten kommer fra Kakefesten.com
Der finner du og skjema om du nsker bake kaken i en strre/mindre/firkantet form

Her er kaken laget i en 24" form, oppskriften passer og 25"

Anna sjokoladekake

225 g smr
410 g sukker
4 store egg
375 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1,75 ts natron
90 g bakekakao
350 ml kulturmelk

Stekes p 170* ca 1 t og 20 min. (Min stekte nrmere 1 t og 40 min)

Rr smr og sukker lyst og luftig, ha i et og ett egg. Bland hvetemel, natron, bakepulver og kakao.
Bland i og ha vekselvis i sammen med kulturmelken.

Hell i form, 24" med bakapapir i bunn og opp langs kantene.
Ha dobbelt lag med bakepapir rundt kant, da kaken hever litt over kanten.
Jeg brukte og et gammelt hndkle som jeg vridde opp i vann og la rundt kaken,
dette for hindre at kaken faller sammen p midten, og blir jevnere stekt.

Sjekk om kaken er stekt med en kakenl.
Legg forsiktig kaken opp ned p en rist, med bakepapir under. (brett ut papiret rundt kanten)
Jeg pnet ringen og fjernet bunnen i formen, lukket forsiktig ringen igjen og la den avkjle med kaken.
Lag gjerne kaken dagen fr, oppbevarer du den i kjleskap blir den fin og skjre uten mye krumler.


Saftig , god og holdbar kaken.

3 kommentarer

lisbeth

21.09.2014 kl.22:21

Nam denne ser god ut med, og sikkert saftig nr du har brukt kulturmelk :-) Men hndkle rundt kaken? Hvor og hvordan legger du det?

margarites

21.09.2014 kl.22:28

H? Har du et hndkle inni kakeformen? Det har jeg aldri hrt om, men kaken ser kjempegod ut! Tror aldri jeg har bakt s hye kaker, jeg hadde nok heller laget to bunner og lagt opp hverandre. Men kanskje det trikset ditt fungerer for fler? Nam nam sier jeg bare!

Min matgale verden

23.09.2014 kl.21:08

margarites: Hei. Jeg prvde hndkletrikset p sukkerbrd og. Om det har noe for seg vet jeg jo strengt tatt ikke, men veldig gy med hye kaker. Fler og de blir saftigere nr de bakes i sin helhet. :)

Min matgale verden

23.09.2014 kl.21:10

lisbeth: Hei, beklager sent svar. Jeg vrir opp et tynt badehndkle, vrir/snurrer det litt, og legger det rundt kakeformen nr den stekes. Tar det ut de siste 15 minutter eller s. Poenget er vel at kantene ikke skal steke s mye fortere enn kakens kjerne... Brukte det p sukkerbrd og. Synes kanskje det hjalp litt....

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits