Bringebærmousse til kake.

En deilig mousse til kake.


 

Bringebærmousse 

250 g bringebær
25 g sukker
saften av 1/2 lime

5 pl gelatin

75 g eggehvite (fra 2-3 egg)

150 g sukker
40 g vann

3 dl kremfløte 

Kok opp bringebærene med sukker (25g) og lime, ca 5 minutter om de er frosne,
3 minutter om de er freske.
Legg gelatinplatene i vann .
Press bringebærene gjennom et lite dørslag, eller bruk alt om du ønsker.
Jeg liker en glatt mousse.

Bruk en skje/slikkepott og jobb litt med bringebærene i silen,
så du får med mest mulig av den deilige jusen.

Kok opp sukker og vann. Legg i et termometer. (bruk en liten kjele) Når termometeret står på 100*,
begynn å piske eggehvitene.
(Har du ikke termometer, kok sukkerlaken til den såvidt tykner litt, ca 8-10 minutter, begynn å piske hvitene litt før)
Når sukkerlaken når 121*, heller du den i en tynn stråle ned i moussen mens den fremdeles pisker.Pass på så du treffer mouseen,
og ikke vispen , som vil slynge sukkerlaken og lage sukkerkrystaller i moussen.

Hell alt ned i en tynn stråle, gjerne med noen små stopp så den ikke får for mye på en gang.

La den piske videre, ca 10 minutter til den er litt avkjølt.
Imens varmer du litt av bringebærsausen, klemmer av gelatinplatene, og rører dem inn i den varme sausen.
Ha i litt og litt av den kalde sausen, og hell til slutt alt tilbake i den kalde sausen. Rør godt.

Pisk kremfløten stiv.

Bland bringebær i den italienske marengsen, bland dette med pisket kremfløte.

Sett kjølig til den begynner å stivne.
Smør kaken

Eller bare spis til dessert.....så godt...

Her er den satt sammen med Anna-sjokoladekake, lys-sjokoladefluff og sjokoladeganache.

Nyt..... 

4 kommentarer

rems

23.09.2014 kl.18:18

wow! denne kaken så rålekker ut!!

Min matgale verden

23.09.2014 kl.21:04

rems: Takk:)

cuskima

23.09.2014 kl.23:34

kommer heller på besøk, sil av kald og varm og press og pes......phuu høres ut som en real workout ;D;D

men FOR en kake, mmmmmmmm litt syrlig? håper det, den er det i mitt hodet hvertfall :D

Min matgale verden

24.09.2014 kl.06:24

cuskima: Hehe, ja, litt styr kanskje, men så blir det jo så godt"! Litt syrlig med den moussen, perfekt i sjokoladekake :)

cuskima

24.09.2014 kl.14:03

ja eg tror deg,blir ikkje baking med det første her hvertfall siden eg holder på med allverden flytterier hahaha

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits