Lag vineddik av sommerens bær.

Vineddik kan brukes til så mye,
som smaksforsterker, til vinaigretter, i sauser o.l.
Så hvorfor ikke lage din egen, med sommerens bær...

Til og med vepsen synes dette var en god idè....
Og he snakker jeg om den enkle måten å lage vineddik av bær....ingen startkultur her...

Eddik på bringebær, rips og solbær.... i forskjellige glass...

Gode smaker fra sommeren.....lagt på glass....

Oppskriften er enkel. og den fant jeg i Dagbladet.

1 del bær
1 del eddik, vanlig eddik, ca 5-7%
1 del hvitvin

Legg på glass, sett mørkt og svalt (f.eks. i kjelleren)


Og så kan man jo smake litt på hvitvinen...og er den ikke kjølig nok, kan frosne bær gjøre susen.
Sånn mens du holder på altså.... Digresjon! 


Etter ca 2 uker avgir bærene god smak, og du har din egen bringebærvineddik, eller solbærvineddik....eller rispbærvineddik....

Som kan gis bort i gave, kjøpt søte små krukker på søstrene grene/chlas ohlsson /Åhlens o.l.

Ripsbæreddiken blir skikkelig syrlig og skarp....kommer til å bli perfekt iblandet noe søtt som vinaigrette.... 

2 kommentarer

cuskima

03.08.2014 kl.18:00

Ikkje veldig flink -les glad i sånn eddik og balsamico osv,men liker vinagrette, har du en god opprksift på det tar eg gjerne i mot.

Eg er så kjedelig at eg ofte liker salater osv as is, altså uten masse dilldall og saus og dressing og sånn............men liker det jo avogtil :D

Liker ofte varm ( lun heter det vel) salat, Middagssalat med ALT i. Hmmm kanskje eg skal slenge ut oppskrift på det.....luddig tanke

ladyaugust

03.08.2014 kl.19:22

Bare gjett eller, null plommer i år og jeg som fikk verdens beste plommer i fjor så viser det seg at plommer kommer annenhvert år....null blåbær, og null jordbær, null av alt liksom, det har vært et monster her å spist alt som i ALT ! Jeg vet ikke hva det er om det er snegler eller andre dyr, men alle jordbærplantene er spist opp tilogmed og ferskentreet har bare halve blader, tror jeg må være detektiv å finne ut her hva som skjer, men NESTE år, da skal det saftes og syltes og alt liksom :D Flinke du <3 klæm :)

annebe

03.08.2014 kl.20:02

Lekkert ..og du får det til å høres enkelt ut :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits