Sylt dine egne jalapeño og chili.

Har du chili og jalapeno som du ser du ikke får brukt,
sylt dem.
Eller kjøp inn for å sylte, hjemmelaget! Godt og gøy!
Kan og være en fin vertinnegave dette.....

Og så vet du akkurat hva du spiser....
Samtidig er dette en fryd for øyet...fin å servere.



Chiliene er ganske sterke i starten, men mildner etter som tiden går.
Her velger du og om du vil sylte dem med eller uten frø,
frøene er som kjent det som er aller sterkest...

Jeg valgte å sylte de røde med frø, og jalapenoene uten.

Syltede chili og jalapeño

2 dl vann
2 dl eddik, eplecidereddik/hvitvinseddik
1 fedd hvitløk
2 ss sukker
1  ss salt
2 laubærblad
1/2 ss hele pepperkorn
ca 10 jalapeño/chili

Kok opp alle ingrediensene utenom chili/jalapeno.
Skjær disse i skiver, med eller uten frø.
Når laken koker og sukker/salt oppløses er den klar.

Legg dem i et kokt og rent glass, hell over den varme laken,
og la stå til den er avkjølt.
Oppbevares i kjøleskap.


Kan spises allerede dagen etter, men smaker mer syltet etter noen dager og uker.
 Supergodt, og virkelig noe som spicer opp måltidet! 

#hjemmelaget #jalapeno #chili #oppskrift #syltet

8 kommentarer

Fru Stussli

07.07.2014 kl.10:13

Namnam. Dette har jeg lyst til å prøve på!!

Min matgale verden

07.07.2014 kl.13:57

Fru Stussli: Kjempegodt :) Og enkelt!

Rebecca

13.11.2015 kl.12:55

Hei. Spennende med sylting! :D Lurer på å lage julegaver, hvor lenge holder disse seg sånn ca?

Min matgale verden

14.11.2015 kl.07:07

Rebecca: Hm, litt usikker der, men vil anta de skal være holdbare i minst 1 mnd.

Rasmus

29.08.2016 kl.23:30

Knall oppskrift, har brukt den med hjemmedyrka jalapenos 2 år på rad, de blir sykt gode :)

Min matgale verden

30.08.2016 kl.12:18

Rasmus: Så kjekt å høre :)

Elise

18.06.2017 kl.22:09

Dette har jeg lyst å prøve ☺️ Når er di ferdig sylta? Når kan di spises? ☺️

Min matgale verden

19.06.2017 kl.05:53

Elise: De kan jo strengt tatt spises dagen etter, men blir nok bedre om de får stå noen dager. Ser jeg skrev i en kommentar at de var holdbare minst en mnd, etter erfaring vil jeg si at de er holdbare mye lengre.

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

46, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits