Sjokoladekake med marengs og jordbærfromasj.

Denne kaken ble laget for å ta bilde av,
og her har jeg fått hjelp av en fotograf til å ta bildene,
han har og redigert bildene.

En høy kake med sjokolade rennende...

Helt nye smaker og kombinasjoner....

En ekstra høy sommerkake.

Denne tok Gubben med på jobb, tilbakemeldinger på at den var god....

Sjokoladekake med marengs og jordbærfromasj.

Bunn:
2,5 dl hvetemel
1,5 dl brunt sukker
1 dl vanlig sukker
0,6 dl bakekakao
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ss eggelikør
1/2 ts kanel
90 g smør, mykt
1 dl kulturmelk
1,5 egg (eller to små) 
1 dl espresso-kaffe (1 stor ts pulver til 1 dl kokende vann)

Lag kaffe og sett til avkjøling. Rør smør og sukker godt sammen, ha i eggelikør, så egg, rør godt.
Bland hvetemel med natron, kanel og bakepulver, rør i, vekselsvis med kulturmelken.
Til sist har du litt og litt kaffe i, og rører til massen er glatt. Ha i en 20" form med bakepapir i bunn.
Stek på 175* ca 30-45 minutter. Sjekk med kakenål.  Avkjøl litt i formen før denne fjernes forsiktig.
Avkjøl helt på rist. kakebunnen kan gjerne lages dagen før resten av kaken.
Pakkes da godt i folie over natten.

Marengsbunner.

3 eggehviter
2,5 dl sukker
1/2-1 ts vaniljebalsamicoeddik /balsamicoeddik

Pisk eggehvitene og eddiken stiv, ha i litt og litt sukker til en glatt og fin marengs.
Gjør klar 2  x 20" former ha halvparten i hver form.
Sett inn på 150*, skru ned på 125* og stek i 1,5-2 timer

Avkjøl på rist.

Jordbærfromasj.

 100 g frosne jordbær
1 lime
4 plater gelatin
60 g sukker
1/2 dl vann
3 dl kremfløte
250 g ferske jordbær i biter.

Tin jordbærene og mos dem sammen med sukker og vann. (Stavmikser)
Legg gelatin i bløt, ca 10 minutter. Varm limejusen og rør inn gelatinplatene i den varme jusen.
Pisk kremfløten stiv og visp inn jordbærsausen, visp så inn den varme gelatinjusen.
Rør til slutt inn ferske jordbær i biter.
La avkjøle litt i kjøleskap, men bre den på kaken før den stivner helt!

Del sjokoladekaken i to, legg den tykkeste delen i bunn.
Bre over fromasj og legg på marengs.
Fortsett til toppen...

Og bre over ganache til slutt. så den renner litt nedover langs sidene... 

Sjokoladeganache.

1 dl fløte
200 g dronningsjokolade

Varm opp fløten, ha i hakket sjokolade, la stå litt og rør til en glatt saus... 

Ca 250g jordbær, eller så mye du ønsker til topping.

Skjær jordbær i biter, la dem trekke litt av på kjøkkenpapir. Legg dem på ganachen før den stivner helt.
Pynt med sitronmelisse/mynteblader 

Herlig sommerkake 

#sjokoladekake #marengs #oppskrift

 

4 kommentarer

ladyaugust

29.06.2014 kl.21:41

Åååååå fyttisjiten, nå ble jeg kakesulten nå :D De kakene dine ser jo ut som de kommer fra de beste drømmene man kan ha liksom :D Flinke, flinke, superdyktige Kjersti <3 klæm :)

Lisbeth

29.06.2014 kl.22:21

Wow denne ser både fantastisk flott og god ut :-)

På tide å treffes til lunsj igjen, men hjemme hos deg :D

Ha en fin kveld :-)

Min matgale verden

30.06.2014 kl.22:49

Lisbeth: He he, kan vi gjerne :) Takk :)

Min matgale verden

30.06.2014 kl.22:50

ladyaugust: Åh....du er søt er du :) Takk :) klemmer

Godnok75

02.11.2014 kl.10:48

Wow! For en kake! :)

Min matgale verden

02.11.2014 kl.11:02

Godnok75: Takk :) Hadde en fotograf på¨besøk denne dagen, så bildene ble ekstra fine :) Gøy å lage sånne kaker :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits