Mormors sjokoladekake møter salt karamellog ganache...

Gammelt møter nytt......slett ikke dumt!!

En gammel oppskrift på formkake etter min mormor,
møter salt karamellsaus og ganache...

La karamellsausen trekke inn i kaken...

Og sammen med sjokoladesausen gi kaken ekstra mye smak.....

Mormors formkake:

Her har jeg halvert oppskriften og brukt en liten form 20x20

En kopp tilsvarer 2 dl iflg den koppen jeg bruker her.

1 kopp farin (sukker)
1 stort egg
1 1/4 kopp hvetemel
1/4 kopp kakao
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/4 kopp sterk kaffe
1/4 kopp melk
1  dl smør, smeltet

Pisk egg og sukker godt sammen.
Bland hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker,
rør i eggedosisen, samtidig som du  sper med melk og kaffe.
Rør til slutt inn smøret.
Hell i godt smurt form, med smør og hvetemel. og stek på 175* ca 20-30 minutter.
Her må du sjekke med kakenål/strikkepinne, skal være bare akkurat gjennomstekt.
Avkjøl på rist.
Løsne litt i kantene med en myk smørkniv.
Legg opp ned etter ca 10 minutter og la den gli ned på risten for avkjøling.
Snu den for glasering av karamell.
Min sank litt sammen på midten, pass på så ikke karamellen bare legger seg i midten. 

Salt karamellsaus.

1 dl sukker
1 dl fløte
20 g smør

Smelt sukker i en tykkbunnet kjele og la det bli lysebrunt.
Rist gjerne litt på kjelen så alt sukkeret smelter,
men ikke rør før mesteparten har smeltet.
Ha i fløten i to omganger, her bruser og bobler det fælt,
vær forsiktig så det ikke spruter på hender.
Ta gjerne kjelen av platen når du rører i, det vil klumpe seg.
Sett tilbake på platen og rør forsiktig til alt samler seg.
Ha i smøret til sist og la det putre litt før du setter det til avkjøling.

Prikk kaken med en gaffel, bre karamellsausen over mens kaken enda er varm,
pass på at den får saus over hele, og at litt renner ut og litt nedover kantene på en pen måte. 

Sjokoladeganache.

0,5 dl fløte
100 g sjokolade, dronningsjokolade e.l. 

Varm opp fløten, ha i hakket sjokolade, la stå litt og rør så til en jevn glasur.
Avkjøl litt, og hell over kaken når glasuren er passe smørbar....
Kaken bør da være avkjølt.


Dekorer med bringebær...

Her skjuler også dekoren at kaken er noe "segen" på midten....

Men den smaker like godt....

Og ble godtatt både av guttene og  teatergjengen...

#sjokoladekake #formkake #oppskrift #kake #hjemmelaget #saltkaremell #sjokoladeganache

4 kommentarer

Iselin Renée

28.06.2014 kl.17:02

Den kaka så kjempe god ut :)

Consuming

28.06.2014 kl.17:18

Så ordentlig godt ut, og så fine bilder da du! 😊

Min matgale verden

29.06.2014 kl.16:18

Consuming: Takk :) Kjekt å høre .)

SYDETSELV

08.07.2014 kl.23:14

Den så god ut!

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits