Pinsekaken....en helt ny åpenbaring....

Jeg satt sammen en ny kake,
i anledning pinsefeiring...

En suksessterte/kjærlighetskake, ble pimpet med marengs, sjokoladeganache og friske bær...samt mynteblader.

Et kompleks av smaker.....

som gir din gane en åpenbaring....

Denne kaken er min egen, oppskriften, men oppskriften på kjærlighetskake fikk jeg hos min svigerinne,
den gangen jeg bodde i Danmark.
Hun sendte den i sammen med et brev. 
Jeg skrev mye brev den sommeren, med min mormor. Det er en stund siden det nå...
Men oppskriften på kjærlighetskaken har jeg altså enda!

Og, så kom jeg på at jeg tok noen bilder med mobilen....
For denne kaken var nemlig på sommerfest i går...eller...pinsefest...

Sånn ser den altså ut inni....godt...

Pinsekaken, en åpenbaring av en kake. 

200 g mandler
200 g melis
1 lten ss bakepulver 
2 ss hvetemel
5 eggehviter

5 eggeplommer
5 ss sukkker 
0,75 dl kremfløte
1 ts vanilje, jeg brukte vaniljepaste.
100 g mykt smør, gjerne kvitseidsmør 

Mal mandler, stivpisk eggehviter. Bland det tørre,sikt i stivpiskede eggehviter.
Alle mandlene går kanskje ikke gjennom sikten, de helles bare i.
Vend forsiktig inn med en slikkepott.
Ha i 24" form, stek på 175* ca 30-40 minutter, til kaken såvidt har fått litt farge.

Avkjøl på rist.

Bland eggeplommer, kremfløte sukker og vaniljesukker, varm forsiktig opp mens du rører,
helt til blandingen tykner godt og er på kanten til å koke. Et forsiktig oppkok går fint,
men husk å røre.
Avkjøl i vannbad. Rør smøret sammen, ha i 1/3 av kremen og pisk den inn, ha i resten og pisk forsiktig, men godt sammen.
Avkjøl. Bre så på den kalde bunnen, sett  i kjøleskap.
 

Marengs:
3 små  eggehviter
1/2 ts balsamicoeddik med vanilje/balsamicoeddik
2 dl sukker 

Pisk eggehvitene og eddik stive, ha i litt og litt sukker mens maskinen kjører til en blank og fin marengs.
Ha i en 24" form og : Sett inn på 150*, skru ned til 125*, stek i 1,5 time, minst, slå deretter av ovnene og la den stå til ovnen nesten er avkjølt.
Dette for at marengsen skal bii helt stiv, og enkel å skjære i. Avkjøl på rist. Skjær rundt kanten med en myk smørkniv ,etter ca 5-10 minutter,
løsne forsiktig og la marengsen avkjøle helt på rist 

Sjokoladeganache:
200 g dronningsjokolade
1 dl kremfløte

Varm fløten til kokepunkt, ha i hakket sjokolade, la stå litt, rør sammen til en skinnende glatt ganache.
Bre ganachen over marengsen, som er satt på den kalde kjærlighetskaken.
La litt ganache renne utover kanten, bre med en slikkepott. 

ca 250 g bringebær
ca 250 g jordbær, i biter

mynteblader

La jordbærene trekke av seg på kjøkkenpapir.
Dekorer kaken med jordbær, bringebær og mynteblader

Oppbevares kjølig,
men kan med fordel stå noen timer i romtemperatur før servering

Et fint skue på kakebordet....

God pinse! 

#pinsekake #kake #åpenbaring #Oppskrift

Følg meg på FB: Min Matgale Verden
Og på Instagram KjerstiSandnes 

17 kommentarer

Andrea Ramstad Aatlo

08.06.2014 kl.18:33

Det så utrolig godt ut!

Min matgale verden

08.06.2014 kl.19:29

Andrea Ramstad Aatlo: Takk:)

lulltove

08.06.2014 kl.19:41

Den både ser og høres veldig god ut :)

Min matgale verden

08.06.2014 kl.19:43

lulltove: Takk, så kjekt å høre :)

annebe

08.06.2014 kl.20:33

Syntes nesten jeg kan kjenne smaken, bare ved å se på bildene.

Fikk lyst til å prøve å lage den i løpet av sommeren :)

Min matgale verden

08.06.2014 kl.20:45

annebe: Åh, så koselig å høre :)

Lisbeth Pedersen

08.06.2014 kl.21:29

Å her var det mange gode favoritter i en og samme kake. Den ser både kjempeflott og god ut :)

Du er bare sååå utrolig flink med disse sammensetningene dine av smaker og ideer.

Min matgale verden

08.06.2014 kl.21:41

Lisbeth Pedersen: Takk! *Glad* Så kjekt å høre :)

Mari

08.06.2014 kl.23:14

Åjåjåj... Nå har jeg forsøkt sikkert ti ganger å skrive hvor god denne kaken så ut. Men klarer fortsatt ikke å beskrive det. Jeg må definitivt prøve denne ved neste anledning. Jeg GLEDER meg!

Fru Stussli

08.06.2014 kl.23:47

Gud bedre det så godt ut....

NA

09.06.2014 kl.00:07

Ok, det der så bare perverst godt ut. Jeg kan ikke beskrive det på en annen måte. FLINK! =)

-NA, sexblogger

Min matgale verden

09.06.2014 kl.09:44

NA: He he, takk :)

Min matgale verden

09.06.2014 kl.09:44

Fru Stussli: Så bra :)

Min matgale verden

09.06.2014 kl.09:46

Mari: Ah....for en herlig kommentar! Takk :)

ladyaugust

09.06.2014 kl.22:04

åååååååååå ! fyttisjiiten det må være den mest fristende kake jeg noensinne har sett ! sluuurpings <3

SYDETSELV

10.06.2014 kl.11:36

Det så utrolig godt ut! :)

Min matgale verden

12.06.2014 kl.08:23

SYDETSELV: Takk :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits