Rabarbra opp-ned-kake

Her kommer endelig rabarbra-opp-nedkaken,
i to varianter.

En pen variant i springform.

Og en litt sjaskete variant i randform....

Konklusjon: springform er den beste varianten.

Som gir det peneste resultatet...

Oppskriften er inspirert av:

http://blueridgebaker.blogspot.no/

Men forandret litt p, og tilfyd min egen variant av topping.

Ulempen med denne kaken er at saften av rabarbra og sukker m UT av kaken p et vis....
I springform rant det ut av formen nr den stekte. Bruk derfor godt med bakepapir rundt formen nr den skteker.
I randform renner veske ut av kaken nr du snur den p hode.
Sett den derfor p egnet underlag nr du hvelver den.
Begge formene er sm former, randformen er 16"

Rabarbra opp-ned-kake.

ca 250 g rabarbra
2,25 dl sukker (halvparten til sukring av rabarbra)
60 g smr
3,75 dl hvetemel
0,75 ts bakepulver
1/2 ts salt
skall fra 1/2 appelsin
1/2 ss appelsinjus
1 stort egg /to sm
1,25 dl kulturmelk

Topping: 1 dl havregryn
0,5 dl hvetemel
0,5 dl brunt sukker
50 g smeltet smr

Skjr rabarbraen i pene skiver, og pusle bunnene p formen,
la de rde kantene p rabarbraen ligge ned, skjr til s du fr mest mulig hele stilker.

Her har jeg smurt bunnen, det er ikke ndvendig, fant jeg ut da jeg laget den i randform.
Hell over ca 1 dl av sukkeret. La st
Rr smr og sukker (resten av ) mykt, ha i egg. Ha i appelsinskkall, kun det oransje.
Bland hvetemel med bakepulver, og salt.
Bland i og spe med kulturmelk og appelsinjus
Hell deigen over rabarbraen.

Smelt smret til topping og bland det med havregryn, sukker og hvetemel.
Legg dette i klatter opp kaken.

Stek p 175* ca 50-60 minutter.
Skru gjerne ovnen opp de siste minuttene s toppingen blir spr og fin.
La kaken avkjle litt i formen, snu den s og la avkjle helt.
Forsiktig s ikke toppingen, som n er blitt bunn, faller av.

Serveres gjerne med litt vaniljeis eller lignende...

Deilig sommerkake....og s dekorativ!

Rabarbra alts!

6 kommentarer

livjudit

22.06.2014 kl.19:27

S herlig, vi har masse rabarbra i hagen s dette skal testes ut! tusen takk for oppskriften!

Min matgale verden

22.06.2014 kl.19:36

livjudit: Bare hyggelig :)

TheVanillaMonologues.

22.06.2014 kl.20:33

h den ser utrolig god ut! Og jeg elsker fargespillet og mnsteret rabarbraen lager!

Min matgale verden

23.06.2014 kl.19:12

TheVanillaMonologues.: Ja, sant det ble fint :) Utrolig gy "pusle" den kaken :)

TheVanillaMonologues.

24.06.2014 kl.16:12

Ja ble veldig fint, s en rabarbraterte p Made By Mary som ogs hadde nydelig mnster av rabarbra, blir jo seendes nesten ut som et maleri :)

Min matgale verden

25.06.2014 kl.18:46

TheVanillaMonologues.: Utrolig gy nr resultatet blir pent ja :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits