Rabarbra opp-ned-kake

Her kommer endelig rabarbra-opp-nedkaken,
i to varianter.

En pen variant i springform.

Og en litt sjaskete variant i randform....

Konklusjon: springform er den beste varianten.

Som gir det peneste resultatet...

Oppskriften er inspirert av:

http://blueridgebaker.blogspot.no/

Men forandret litt på, og tilføyd min egen variant av topping.

Ulempen med denne kaken er at saften av rabarbra og sukker må UT av kaken på et vis....
I springform rant det ut av formen når den stekte. Bruk derfor godt med bakepapir rundt formen når den skteker.
I randform renner veske ut av kaken når du snur den på hode.
Sett den derfor på egnet underlag når du hvelver den.
Begge formene er små former, randformen er 16" 

Rabarbra opp-ned-kake.

ca 250 g rabarbra
2,25 dl sukker (halvparten til sukring av rabarbra)
60 g smør
3,75 dl hvetemel
0,75 ts bakepulver
1/2 ts salt
skall fra 1/2 appelsin
1/2 ss appelsinjus
1 stort egg /to små
1,25 dl kulturmelk

Topping: 1 dl havregryn
0,5 dl hvetemel
0,5 dl brunt sukker
50 g smeltet smør

Skjær rabarbraen i pene skiver, og pusle bunnene på formen,
la de røde kantene på rabarbraen ligge ned, skjær til så du får mest mulig hele stilker.

Her har jeg smurt bunnen, det er ikke nødvendig, fant jeg ut da jeg laget den i randform.
Hell over ca 1 dl av sukkeret. La stå
Rør smør og sukker (resten av ) mykt, ha i egg. Ha i appelsinskkall, kun det oransje.
Bland hvetemel med bakepulver, og salt.
Bland i og spe med kulturmelk og appelsinjus
Hell deigen over rabarbraen.

Smelt smøret til topping og bland det med havregryn, sukker og hvetemel.
Legg dette i klatter oppå kaken.

Stek på 175* ca 50-60 minutter.
Skru gjerne ovnen opp de siste minuttene så toppingen blir sprø og fin.
La kaken avkjøle litt i formen, snu den så og la avkjøle helt.
Forsiktig så ikke toppingen, som nå er blitt bunn, faller av.

Serveres gjerne med litt vaniljeis eller lignende...

Deilig sommerkake....og så dekorativ!

 Rabarbra altså!

 

6 kommentarer

livjudit

22.06.2014 kl.19:27

Så herlig, vi har masse rabarbra i hagen så dette skal testes ut! tusen takk for oppskriften!

Min matgale verden

22.06.2014 kl.19:36

livjudit: Bare hyggelig :)

TheVanillaMonologues.

22.06.2014 kl.20:33

Åh den ser utrolig god ut! Og jeg elsker fargespillet og mønsteret rabarbraen lager!

Min matgale verden

23.06.2014 kl.19:12

TheVanillaMonologues.: Ja, sant det ble fint :) Utrolig gøy å "pusle" den kaken :)

TheVanillaMonologues.

24.06.2014 kl.16:12

Ja ble veldig fint, så en rabarbraterte på Made By Mary som også hadde nydelig mønster av rabarbra, blir jo seendes nesten ut som et maleri :)

Min matgale verden

25.06.2014 kl.18:46

TheVanillaMonologues.: Utrolig gøy når resultatet blir pent ja :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits