Vårens beste smuldrepai med Rabarbra.

Denne smuldrepaien har jeg laget ved flere anledninger også denne våren,
og den blir alltid godt mottat.
Her i "voksen" utgave

Kaken tar deg ikke mange minuttene å lage,
og kan gjerne lages dagen før, oppbevares i kjøleskap,
og stekes 30 minutter før gjestene kommer.

Vårens beste smuldrepai med rabarbra.

3 dl store havregryn
1,5 dl brunt sukkker
1,5 dl hvetemel
150 g smør, smeltet

300 g rabarbra i biter
0,75 dl sukker
1 ts vaniljesukker, ekte

Bruk en paiform, ca 24".
Smør den med smør og legg i rabarbra som er blandet  med sukker og vaniljesukkker
Bland så sukker, hvetemel og havregryn,
og rør dette inn i smeltet smør.
Legg blandingen noenlunde jevnt over rabarbraen.

Stek på 200* ca 30 minutter til den bobler friskt.

Server med hjemmelaget vaniljesaus.

Hjemmelaget vaniljesaus:

2 eggeplommer
0,25 dl sukker
1/2 toppet ts maizenna 
1/2 vaniljestang, splittet, skrap ut frøene
2,5 melk/fløte (1 dl fløte, 1,5 dl h-melk)

Varm opp til det begynner å tykner, middels varme, skal ikke koke.
Her må det røres hele tiden, men oj...så godt!! 
Avkjøl i kaldt vann og oppbevares i kjøleskap.

Smuldrepaien serveres lunken med kald vaniljesaus til.
Steker du den på forhånd, så lunk den gjerne litt ved servering.
(Fikk ikke lastet opp bilder her i kveld, så det får bli med det ene) 

Nydelig.
Helt enkelt og nydelig   

6 kommentarer

prinsessen

31.05.2014 kl.18:02

NAM så deilig! takk for tips

Har blogget mange fine hårfrisyrer du hadde likt, om du vil titte <3
Den så veldig lekker ut og dette var noe nytt også :o) Herlig at du deler så mange fine oppskrifter her inne da <3 Ha en super kveld videre du ;-D

Tine

31.05.2014 kl.19:39

Å så deilig, sånn skal jeg lage den neste gang :)

Min matgale verden

01.06.2014 kl.11:38

Tine: Så kjekt. Har fått mye skryt for denne:) OG så enkel:)

Min matgale verden

01.06.2014 kl.11:39

cathrinehenriksen: Takk:) Så kjekt du synes det:) Nyt sønndagen:)
Takk for det og det må du også gjøre ;O)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits