Ostekake med jordbær og rabarbra.

Rabarbraen er moden,
løp til naboens hage og plukk!
Men spør ham gjerne først...

Og vips,
så har du denne kaken i kjøleskapet...

Og den er god altså....

Syrlig og søt på en gang....

Rabarbraostekake fra Min Matgale Verden.

20" form. Bruk 1,5 oppskrift til 24" form

110 g havrekjeks (bak dem selv, og jeg lover, de smaker SÅ mye bedre enn kjøpte..)
40 g smør

225 g kremost
2 dl kremfløte
100 g rømme
4 plater gelatin
1 lime, saften (ca 0,5 dl)
50 g melis, (+ litt til da jeg smakte )
ca 10 jordbær

100 g jordbær (gjerne frosne med mer smak)
200 g rabarbra
1/2 dl vann
1 dl sukker
saften av 1 lime (ca 1/2 dl)
4 gelatinplater
Litt rødt fargepulver (kan sløyfes)

Knus havrekjeksene og bland dem med smeltet smør,
Trykk forsiktig ned i en bunn med springform, 20" med bakepapir i bunn.
Sett til avkjøling.

Legg gelatinplater i vann, 8-10 minutter
Rør sammen kremost, rømme og melis. Pisk kremfløten akkurat stiv og bland i.
Varm opp limjusen og kryst vannet av gelatinplatene, rør dem fort inn i den varme limen så de smelter.
Rør dette fort inn i kremostblandingen så alt blander seg. 
Her blir det gjerne litt luft innimellom.
Smak til!
Er blandingen for lite søt, tilsett litt mer melis. 
Er den for søt, skvis litt mer utav limen.
Legg på en tynt lag på kjeksbunnen, som gjerne dekkes med en plastkant.

Skjær jordbær i skiver til å ha ytterst rundt kanten, legg dem i en pen kant rundt.

Som du ser la jeg jordbærene først på, neste gang vil jeg legge litt krem i først,
for å hindre at jordbærene kommer i direkte kontakt med kjeksbunnen, og avgir litt veske. 
(Lær av min feil, selv om det ikke gjorde så altfor mye for kaken)
Bruk faste fine jordbær, og la dem gjerne trekke litt av på et kjøkkenpapir først.
Når kanten er pent dekket, legger du halvparten av kremosten på.
Restene av jordbærene skæres i mindre biter og legges i et lag inni kremosten.

Topp med siste rest. Avkjøl.

Legg gelatin i bløt
Kok jordbær og rabarbra med vannet under lokk, forsiktig, til rabarbraen er myk.  
Mos det hele med stavmikser.
Bland inn lime og sukker.
Smak til! Det skal smake friskt, men ikke FOR surt.
Ha i fargepulver om ønskelig. Jeg bruker pulver jeg kjøper på asiatisk butikk, wilton gelèfarger går sikkert og fint.
Kryst vannet av gelatinplatene og rør dem fort inn i den varme blandingen.
La avkjøle litt. 

Pass på at kremostblandingen går helt ut i kanten på plasten/formen, sånn at ikke topplaget renner ned langs kantene.
Hell  forsiktig et tynt lag på, la det stivne, og hell resten over, la alt stivne og kaken sette seg i kjøleskap noen timer,
gjerne natten over.

Holder seg mange dager i kjøleskap.

Hvis den får stå i fred....

Min egen ostekake med rabarbra!

En verdig feiring av fire år som blogger!

#ostekake #rabarbra #jordbær #oppskrift #rabarbraostekake #kake #sommer
 

13 kommentarer

thesweetnessoflife

28.05.2014 kl.19:58

Det så utrolig godt ut!

Min matgale verden

28.05.2014 kl.22:09

thesweetnessoflife: Takk:)

Consuming

28.05.2014 kl.22:50

Jepp, definitivt en verdig feiring.

(Har linket tilbake til deg nå i kveld som takk.)

Ha en deilig fridag! :-)

Mariann Sæther Tokle

28.05.2014 kl.23:21

Åh fillern, det så god ut og jeg som eeeeeeelsker ostekake:)

frustrertfrueihouston

29.05.2014 kl.00:26

Ostekake er bare så utrolig godt! Og det høres friskt ut med rabarbra. Nam, nam sier jeg bare :-) I morgen (torsdag) skal jeg prøve meg på den solen du laget for en stund siden (gjærbakst) Tenkte å ta med på jobb til mannen, for her er det ikke fri i morgen. Den ser god ut, så jeg gleder meg til å prøve :-)

Livsrom

29.05.2014 kl.01:44

Ååååå, den så god ut!!! Ostekake er favoritten, og hagen er full av rabarbra.

Kanskje jeg burde gjøre et forsøk? Jeg er ikke glad i å lage mat og bake, men denne fristet virkelig:)

Fru Stussli

29.05.2014 kl.08:57

Åhhhh vann i munn!!

Nå skal jeg sykle ned å prøve yoga i byparken... jeg vil heller ha kakeeeeeee!

Ha en strålende torsdag <3

Min matgale verden

29.05.2014 kl.17:46

Fru Stussli: Yoga i byparken! Du er bare den mest urbane jeg kjenner! wow! Og her sitter jeg, full i kake.... Håper du hadde en god opplevelse i parken! :)

Min matgale verden

29.05.2014 kl.17:47

Livsrom: Ja! Prøv :) Ostekake er gromt å ha i kjøleskapet i flere dager.... :) Og rabarbraen MÅ jo brukes, hehe :)

Min matgale verden

29.05.2014 kl.17:47

frustrertfrueihouston: Ja....det var jo hveteblomsten du skulle bake i dag ja. Håper den ble vellykket :)

Min matgale verden

29.05.2014 kl.17:48

Mariann Sæther Tokle: Ja...hva er det med ostekakene som gjør dem så utrolig gode...

SYDETSELV

29.05.2014 kl.20:57

Den kaken så supergod ut!

Min matgale verden

29.05.2014 kl.21:26

SYDETSELV: Takk :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits