Granskuddsirup! Forbausende godt!

For hvem skulle tro at granskudd kunne smake s godt??


Og at de irrgrnne sm skuddene kunne f denne fargen??

En liten pose i lommen,
s nasker du raskt med deg noen granskudd hjem,
og etter litt koking,
har du den seigeste, lekreste ste sirup....

Utrolig god smak!

Og kan f.eks. brukes i kaker...
Eller p is....til yoghurt og musli....vafler og pannekaker.....mulighetene er mange.

Granskuddsirup! Absolutt noe prve!

Oppskriften fant jeg hos nrk.mat.

Granskuddsirup.

Legg de rene og pene skuddene i en liten kjele.
(Tips. Bls vekk de sm brune flakene mens du rister p skuddene)

Fyll opp med vann snn at det akkurat dekker skuddene.

Kok under lokk, forsiktig ca 30 minutter

Sil, og ml opp vesken.

Ha tilbake vesken i den rene pannen, sammen med 2 deler sukker, til 3 deler veske.
(Eks, 3 dl veske, 2 dl sukker)
Kok forsiktig uten lokk til massen tykner og blir rdlig .
Ikke for hy varme, og pass p s den ikke str for lenge og blir brent. (jeg brant min i fjor..)
Fjern event skum som danner seg p toppen.

Ha sirupen i boks eller glass, nr den er kald dekkes den til og oppbevares kaldt.
Kan med fordel varmes litt ved bruk, for en flytende konsistens.

I denne formkaken har jeg prikket met strikkepinn og dynket kaken med sirup,
samt brukt den i glasuren p toppen.

Oppskriften p denne kaken kommer p sndag.

Ha en fabelaktig fredag, og ikke glem ta med en liten pose til granskudd nr du gr p tur i helgen.

#granskudd #sirup #oppskrift #kake #st

7 kommentarer

Consuming

02.05.2014 kl.18:35

Utrolig kule bilder. Men kjenner jeg er litt skeptisk alts. Det skurrer litt skulle spise trr... :-)

Min matgale verden

02.05.2014 kl.19:17

Consuming: He he, det virker helt absurd, ikke minst f rd-rosa sirup av irrgrnne skudd. Naturen er snodig :)

frodith

02.05.2014 kl.19:42

Merkelig greier, vi har en gran p utsiden her... Kanskje jeg m ut klatre :-D For den kaken s veldig god ut. Kommer den kaken av seg selv om jeg begynner lage sirup? :-D ha-ha

Min matgale verden

02.05.2014 kl.19:56

frodith: Ha ha, ja, man vet jo aldri...hihi

Hanne

02.05.2014 kl.21:45

Oj.. s spennende. Aldri hrt om det fr jeg..

dandilion

03.05.2014 kl.09:22

Den sirupen ser god ut :) Tror jeg smakte lnnesirup fra Canada en gang. Fra flaske. Noen elever av snakket om noe godt drikke som de laget fra bjrka. Fra sevja tror jeg. Hrt noe om det? Det kunne jeg tenkt meg smake :)

Min matgale verden

03.05.2014 kl.10:11

dandilion: Ja, man kan henge opp flaske i bjrken n p vren, skjre et snitt i barken og la flasken tappe sevjen som siver ut. Har smakt det for lenge siden....mulig jeg burde prvd igjen :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits