Sjokoladekake med rødbeter...

Og når man har rødbeter i sjokoladekaken...
Blir den ikke litt sunn da??
Spurte hun uskyldig...

Og klasket et kilo kremost-smørkrem på toppen...

På toppen har jeg pyntet med frysetørket jordbær,
en smaksfull og dekorativ pynt.

Kaken har fire lag glasur....

Og om du syntes det var VEL mye glasur,
det formelig renner jo utfor kantene...

Så har det en forklaring,
glasurmengden er nemlig ikke helt reell på bildene...

For da kakene sto til avkjøling,
og jeg dro en tur på butikken,
og lot Bonnie være igjen, løs i huset,
for jeg hadde jo ingenting på kjøkkkenbenken.....trodde jeg....

Kom jeg hjem igjen til dette synet:

Bonnie hadde forsynte seg, ikke bare av den ene, men av begge to!
I tillegg er jo dette sjokoladekake,
noe hunder overhode ikke skal ha!

Jeg måtte altså kappe av et godt stykke av hver kake,
og endte opp med mengder av glasur....

Kaken fant jeg hos Lise Finchenhagen
Men jeg har forandret litt på den,
tilsatt 1 t espresssopulver, og justert litt på glasuren.

Sjokoladekake med rødbeter

250 g finrevet rødbete
200 g mørk sjokolade
200 g smør
3 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts espressopulver

Glasur:
100 g mykt smør
250 g kremost
ca 400 g melis
2 ss sitron

(her må muligens tilsettes litt mer melis, vanilje kan og tilføres om ønskelig)
Passer til to 20" kakeformer (eller til en stor form) 


Smelt smøret , hakk sjokoladen og legg den i det varme smøret til den smelter.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland espressopulver i vaniljeekstrakt,
det løser seg fort opp. Bland hvetemel og bakepulver.
Skrell og finriv rødbetene.
Vend inn sjokoladeblanding i eggedosis, ven inn hvetemelblanding og til sist rødbetene.

Ha i to 20" kakeformer. Med bakeppapir i bunn og smurte kanter.

Stek på 180* ca 40-50 minutter.
Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt.

Kaken kan sprekke litt på toppen.
Avkjøl på rist, fjern forsiktig fra formen.

Pisk kremost og mylt smør godt sammen, ha i melis og pisk til en fin krem,
smak til med sitron, og event vanilje.

Del hver kake i to deler. Den er litt "tørr" og kan smuldre litt, skjær forsiktig.
Smør kaken med glasuren....
Husk denne mengden kommer av at baksiden av kaken forsvant i Bonnie`smage...

Pynt med fryssetørket jordbær om du har.
Tisp! Kan kjøpes billig i England.
De jeg kjøpte på Ebay ble ganske dyre...

God søndag.
#kake #sjokolade #sjokoladekake #oppskrift #rødbeter #kremost #glasur

2 kommentarer

frustrertfrueihouston

28.04.2014 kl.05:28

I utgangspunktet så kræsjer det i mitt hode når du blander sjokoladekake og rødbeter! Men jeg er åpen for noe nytt så hvorfor ikke? Blir den litt sånn red velvet farget eller, det ser ikke helt sånn ut på bildet.... Smaker den rødbete, eller forsvinner den smaken? Den ser nå lekker og fantastisk god ut - det må jeg nå si :-)

Min matgale verden

28.04.2014 kl.06:03

frustrertfrueihouston: Du smaker ikke mye til rødbetene. Gubben spiste, og ble forbauset når jeg sa det bar beter i den, han liker nemlig IKKE rødbetesmaken :) Den blir ikke så rød som red velvet, men får en fin rødbrun farge:) Litt smuldrete ble den, men veldig god :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits