To retter av 1 lammelår.

I dag er jeg i lokalavisen
Åsane tidende.
Artikkelen finnes ikke på nett,
derfor poster jeg bilde av rettene jeg serverte journalisten,
samt fremgangsmåten.

Flatbiff av lammelår.

Lam i salsarytmer.

Bein ut lammelåret.  Fjern tykke sener, ister og eitler. Skjær ut flatbiffen.
Skjær av ?lokket? på flatbiffen, dette bruker du til grytekjøtt.
Flatbiffen skjæres i 1,5-2 cm tykke skiver rett før steking.
Bena freses i en panne, sammen med 1 stor gulrot, en bit sellerirot,
2 små/en stor gul løk i litt olje. Hell over vann, ca 1,5 l, legg i to laubærblad og strø på litt salt.
Kok opp og la simre rett under kokepunktet minst 3 timer, gjerne lengre.

Bruk ca 5-6 dl av kraften til grytekjøttet.
Resten har du i en panne og koker ned. Dvs la koke uten lokk til det reduseres til ca 1/3 - ¼ av opprinnelig mengde.
Flatbiffen saltes og pepres,  stekes raskt i varm panne, i  litt olje blandet med margarin. Når du har snudd den og du ser kjøttsaft sive ut er den klar. Trykk på den med en finger, den skal ikke være bløt, men akkurat ha ?samlet seg?.Legg til side med litt folie over og la hvile.
I pannen strør du ca 1-2 ss hvetemel, rør dette inn i restene av stekesjyen. Spe med den reduserte kraften. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik/sitron

Server med stekt sopp, potetstappe med kvitseidsmør og fløte, rosenkål, solbærgelè og en liten kvast fersk timian.

Grytekjøttet skjæres i halvstore biter. Skjær bort de største sener og hinner. Skjær forsiktig i kjøttet, bruk hinnene til å dra kjøttet fra hverandre, la snittet gå der hinnene ligger.
Dette kjøttet skal koke lenge, litt av marmoreringen skal være med for å få saftig kjøtt.

Fres bitene i litt olje, strø dem med 2 ss hvetemel. Hell over 5-6 dl kraft og 1,5 dl hvitvin.
La koke i 2-3 timer. Forsiktig koking, du skal så vidt se det bobler.
1 time før servering tar du av lokket for å få en tykker kraft, blir den for tynn, tykne med litt maizenna.
½ time før servering har du i tynne skiver av 3-4 poteter, samt 2 dl hjemmelaget salsa.
Server med potetstapp/ris/bulgur eller lignende samt litt brokkoli eller andre grønnsaker.

Journalisten hadde tatt noen fine bilder av meg....så jeg var fornøyd med artikkelen.
Veldig kjekt.

Her får du nøye deg med bilde av maten,
og disse bildene er så klart mine egne.
Håper dette kan inspirere til gode middager i påsken.

Nå kan det å beine ut lammelår virke noe skummelt,
men har du ikke noen du kan spørre om hjelp,
noen du kanskje kan invitere på middag som takk for hjelpen...??
Ellers får du det nok beinet ut i gode butikker med kjøttdisk.
Husk å få med bena, som blir basis for den gode kraften...

Snart er det påske..

#lam #lammelår #oppskrift #hjemmelaget #middag #mat #godt
 

6 kommentarer

thefashionablemom

08.04.2014 kl.19:10

Nam! det ser kjempe godt ut! :)

Geriatriks

08.04.2014 kl.19:30

Dette var jo som å se mitt innlegg "kulinarisk briljering...igjen" dette :))

Engla

08.04.2014 kl.21:50

Nam, nam det så utrolig fristende ut :)

Jeg er alt for dårlig på å lage sånn type mat når det bare er lykkeliten og meg her...

Men nå er det snart påske og min elste sønn kommer hjem og da har jeg jammen lyst til å prøve meg på en av dine delikate retter.

Tusen takk for alt det fine du deler!

Ønsker deg en herlig kveld videre.

Klem fra Engla

Min matgale verden

09.04.2014 kl.08:43

Engla: Klart kjekkere å lage mat til litt flere. Og påsken er et glimrende tilfelle:) ha en nydelig onsdag. klemmer

Emmieverlasting

09.04.2014 kl.14:20

Det så nydelig ut! :)

Min matgale verden

09.04.2014 kl.18:37

Emmieverlasting: Takk:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits