Prosjekt Hvit-Dame XL. Den ferdige kaken!

Oppdrag utfrt!
Jeg har levert hvit dame til ca 60 personer.

Neida,
kakepynting er bare ikke min greie,
men den smakte godt,
og da er jeg fornyd!

En massiv kake,
fylt med bringebrgel og rrte bringebr....

Etter ha laget to roser, forkastet den ene, laget fire bringebr,
som jeg fant ut aldri ville kunne passere som bringebr var jeg ganske ferdig med alt som het pynt....
Her skulle jeg hatt Ed fra Kakekrigen med meg...DA hadde kaken blitt nydelig....

Men jeg fikk da med navnet, og alderen....
Samt en hy og flott kake...om jeg skal si det selv...

For lage denne trenger du en stor

Makronbunn.

og et stort

Sukkerbrd

(klikk p lenkene for oppskrift)

samt....

Vaniljekrem, stor porsjon

3 dl flte
4,5 dl helmelk
1 stor vaniljestang
6 eggeplommer
150 g sukker
60 g maizenna
25 g kvitseidsmr/smr

Varm opp flte, melk halvparten av sukkeret (gni litt av sukkeret sammen med frene fra vaniljestangen) vaniljestangen (ogs selve stangen)
i en kjele, gjerne teflonbunn.
Varm opp til like under kokepunktet.

Rr sammen eggeplommer, maizenna og resten av sukkeret.
Ha en og en ss av den varme melkeblandingen i eggene, ca 8-10 ss,
ha s hele eggeblandingen i melkeblandingen mens du rrer godt.
Varm opp til vaniljekremen blir riktig tykk.

Avkjl blandingen i vannbad,

Nr den har sttt litt, men fremdeles er lunken,
rrer du i mykt smr i sm klatter.
Oppbevares kjlig og tildekket!

Oppskriften gir en liten rest til overs...om du ikke fyller alt i kaken...

samt...

3 pk, 400g bringebr, alts 1,2 kg bringebr

2 dl sukker
6 plater gelatin
0,5 dl sitronsaft

Tin bringebrene og rr inn sukkeret.
Ha brene i et drslag, og la st/press ut 5 dl veske.

Briingebrsaften brukes til gele,
brene brukes som dem er til fyll.

Legg gelatinplater i blt, varm sitronsaften,
kryst vannet av gelatinen og rr den inn i den varme sitronen.
Rr dette fort inn i bringebrsaften.

Smak til om det behves mer sukker, avkjl til den begynner stivne...pass p!

Brene smaker du og til om du vil ha litt stere,
det varierer fra gang til gang, denne gangen tilsatte jeg litt mer sukker.
Samtidig vil man ha de syrlige, snn at de str til den ste vaniljekremen.
Tisp! Smakt til sammen med litt vaniljekrem.

Legg makronbunn p et stort fat, dekket med kakeserviett.
Legg den opp ned. Synes du den sklir p fatet, fest den med noen drper melisglasur.
Ha vaniljekrem i sprutepose og sprut p i striper.
Bruk en palett og bre utover.
Til slutt lager du en ekstra kant rundt hele kaken, snn at gelen holder seg p plass.

Nr gelen AKKURAT begynner stivne, legger du den forsiktig p kakebunnen.
Pass p s den ikke renner ut. Avkjl.
Del sukkerbrdet i to, og fr forsiktig ene delen over makronbunnen.
(her brukte jeg tynne plastskjrebrett, jeg har noen ekstra tynne)
Legg p bringebr.
Her dynker jeg ikke, da bringebrene er spass vte, at de er dynk i seg selv.
Opp bringebrene legger du striper med vaniljekrem, som du med en palett,
forsiktig drar litt utover.
Ikke s nye om det ikke blir helt jevnt.

Pisk 3 dl kremflte med 2 ss sukker,
og bre dette over.
Fr p den andre delen av sukkerbrdet

Her m bunnen dynkes,
jeg brukte eggelikr jeg hadde igjen fra jul,
samt litt farris.
Dynk med en ss, til hele kaken har ftt litt dynk.

Pisk 6 dl kremflte med 4 ss sukker

Bre kremflte over og rundt kaken

Tips! Legg litt folie under sidene p kaken nr du fyller den, s unngr du mye sl p kakeservietten!
Fjern folien FR du legger p marsipanen.

Kjevle ut 2,5 pk marsipan, 500g alts 1,25 kg marsipan!
(antagelig nok med 2 pakker, men her er godt ha rikelig,
snn at lokket blir stort nok og har god margin nr du skal kle kaken.)
Her har jeg brukt vanlig marsipan fra vanlig butikk.
Bruk melis og kjevle ut en leiv. Bruk et bakepapir legg leiven opp det,
kjevle videre til marsipanen dekker hele kaken og VEL s det.
Her kjevler du utenfor bakepapiret, pass p bruke melis p bitene som stikker utenfor bakepapiret.

Lft leiven forsiktig i langsiden, hold p bakepapiret,
legg den forsiktig over kaken, pass p at du beregner nok p siden som er mot deg,
og legg den s forsiktig over hele kaken.
Klem forsiktig inn alle kantene, og fjern bakepapiret.
Skjr bort overfldige kanter.

Trk bort om du fr kremsl p kanten.

Dekorer med marsipan-pynt.

Og voil!
Kake til 60 personer....eller mer??

Prosjekt Hvit-Dame XL er avsluttet.

Jeg klarte det!

#kake #oppskrift #hjemmelaget #hvitdame #bltkake #bringebr

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits