Saftige kjøttboller.

Kjøttboller kan lages i store porsjoner,
frys dem ned,
og ta dem opp i en travel hverdag.

Hjemmelagde kjøttboller er skikkelig digg!

Kjøttboller, ca 50 stk

1,4 kg kjøttdeig
800 g svinekjøttdeig
ca 6 ts salt
3 ts cummin
3 ts paprikapulver
2 ts chilipulver
godt med kvernet pepper
1-2 kinesisk hvitløk/4-5 hvitløksfedd, revet (jeg bruker garlic card)
2 egg
5-6 ss grilljermel
ca 2 dl melk (jeg bruker helmelk)

En blanding av margarin og olje til steking.

Bland kjøttdeigen og svindeigen med salt, bruk k-kroken og kjøkkenmaskin,
du må kanskje kjøre i to omganger, om du ikke har en stor kjøkkenmaskin.

Når saltet er rørt i og deigen er seig, har du i egg, hvitløk og krydder + grilljermel.
Bland videre, spe så med melken, litt og litt.

Jeg tar av en ørliten bit av farsen, legger den på et tefat og steker i micro.
Her kan du sjekke om smaken er bra, om det er salt nok.
Konsistensen blir såklart ikke sammenlignbar!

Bruk en ss dyppet i en skål kald vann. Form kjøttboller med den våte ss, og håndflaten din. (Som og kan fuktes med vann)
Stek på middels/varm stekepanne, i en blanding av margarin og olje.
Stek dem på hver side, og legg dem i ildfast form/aluminiumsform.
Når alle 50 er stekt, for her får du ca 50 kjøttboller, ettersteker du dem i stekeovn, 180* 20 minutter 

Avkjøl raskt, gjerne i vannbad, og putt dem i frysen. 
Noen får såklart ben å gå på før de komemr i frys, og et par i kjøleskapet er heller ikke å forakte... 


Kjøttbollene er utrolig gode med hjemmelaget tomatsaus og spaghetti,
eller du kan bruke dem til poteter og fløtesaus,
eller til akkkurat det du har lyst på den dagen..... 

#kjøttboller #tapas #middag #oppskrift #mat

5 kommentarer

prinsessen

06.03.2014 kl.21:02

Nam så herlig!

Postet netopp oppskrift på sunne vafler selv. Kanskje du ville ta en titt?

masse klemmer fra Prinsessen

Fru Stussli

06.03.2014 kl.22:15

Nå ble jeg sulten!!

Mariann Sæther Tokle

06.03.2014 kl.22:24

Nam, dine ser jo så pene ut, mine er rustikk,hihi

Min matgale verden

07.03.2014 kl.19:12

Mariann Sæther Tokle: Takk:) Trodde det var jeg som var rustikk jeg;)

Mariann Sæther Tokle

08.03.2014 kl.19:12

Hehe:) Vi er nok flere:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits