Kjersti`s Troikadrøm....

Troika -kaken er fremdeles under utvikling...

Og denne gangen har jeg testet med bringebærsmørkrem i midten....
Slett ikke dumt....om jeg må si det selv...

Kaken har rødt bringebærlokk og marsipan rundt kanten.

Og den er syndig god....

Troika-kake, Kjersti`s spesial.

Bunn:
2,5 dl hvetemel
1,5 dl brunt sukker
1 dl vanlig sukker
0,6 dl bakekakao
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts flytende lakris (helsekost)
90 g smør, mykt
1 dl kulturmelk
1,5 egg (eller to små) 
1 dl espresso-kaffe (1 stor ts pulver til 1 dl kokende vann)

Lag kaffe og sett til avkjøling. Rør smør og sukker godt sammen, ha i lakris, så egg, rør godt.
Bland hvetemel med natron og bakepulver, rør i, vekselsvis med kulturmelken.
Til sist har du litt og litt kaffe i, og rører til massen er glatt. Ha i en 20" form med bakepapir i bunn.
Stek på 175* ca 30-45 minutter. Sjekk med kakenål.  Avkjøl litt i formen før denne fjernes forsiktig.
Avkjøl helt på rist. kakebunnen kan gjerne lages dagen før resten av kaken.
Pakkes da godt i folie over natten. 

Espressokrem:
115 g smør
3 dl melis, siktet
1 ts vaniljeekstrakt 
1 ts espressopulver 
ca 2 ss fløte

Pisk sammen mykt smør og melis. Bland espressopluver i vaniljekestrakt,
la stå til det løser seg opp. Bland i smørkremen, ha i fløte til passe konsistens for å bre på kaken. 

Bringebærkrem:
1,5 dl melis
60 g mykt smør
ca 0,25 dl purè av moste bringebær, presset gjennom et dørslag.

Bringebærlokk:
2 dl bringebærpurè, moste bringebær presset gjennom et dørslag.
3 pl gelatin
1-2 ss sukker (her må du smake til, syrlig men ikke surt)
saften av 1/2 liten sitron.

Bløt gelatin i minst 10 minutter, gjerne mer.
Varm opp sitron, rør gelatin ned i varm sitron, rør inn i bringebærpurè. (som er rørt inn med sukker)
Smak smak smak..... 

ca 150 g marsipan

Del kaken i tre deler, espressokrem på første lag, bringebærkrem på miderste, espressokrem på toppen.
Legg bakepapir rundt kanten og sørg for at øverste lag krem henger seg fast i papiret rundt hele kanten.
La gelèen nesten stivne, før du forsiktig heller den på. Pass på så den ikke finner en vei å renne ut....
Kjevle ut marsipan, mål kanten og skjær til en fin remse. Kle kanten.

Og nyt nyt nyt... en holdbar og veldig god kake!

#kake #oppskrift #sjokolade #hjemmelaget

10 kommentarer

Alexandra

28.02.2014 kl.17:00

Kakene så gode ut

dandilion

28.02.2014 kl.17:04

Åh! Den der så god ut! Og så ble det veldig dekorativt med forskjellige farger på kremene inni. Får flashback til Brussel og konditoriene der når jeg ser denne. Mange lekre kaker å få kjøpt der :)

Benedicte Fjeldberg

28.02.2014 kl.17:15

Gudameg nam nam nam:);)

Engla

28.02.2014 kl.19:03

Nam, jeg ble sugd inn på bloggen din av den rosa fargen i kaken, hihi

Kos deg og ha en riktig fin helg :)

Min matgale verden

28.02.2014 kl.21:03

Engla: He he, rosa i kaker er fiiiint:)

Min matgale verden

28.02.2014 kl.21:03

Benedicte Fjeldberg: :)

Min matgale verden

28.02.2014 kl.21:03

dandilion: Tenker det var mange gode kaker der ja..:)

Min matgale verden

28.02.2014 kl.21:03

Alexandra: Takk:)

Alexandra

28.02.2014 kl.21:04

Hei! Så fin blogg du har.Jeg lager gratis header om du kunne tenke deg det.God helg forresten :)

Marius Teigland

13.03.2014 kl.13:33

Ser ut som en fantastisk kake, og neste gang jeg er med Stian eller Andreas må jeg få en smak på den ;)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits