Bløtkake med makronbunn, jordbær og vaniljekrem. Dynket med eggelikør.

Bløtkake på en onsdag....

Du verden så godt....

Laget og pyntet av det jeg hadde tilgjengelig...
For dette var en impuls-bløtkake....

Øverste laget ble dynket med eggelikør......godt.....

Bløtkake på en onsdag!

170 g egg
115 g sukker
92 g hvetemel
23 g maizenna
2-3 g bakepulver
37 g smeltet og avkjølt smør

Pisk eggedosis, stiv eggedosis. Bland det tørre, sikt i, vend forsiktig inn avkjølt smør.
Ha i en 20" foorm, med bakepapir i bunn ogrundt kanten.
Denne hever seg over kanten på formen.
Stek på 170* ca 40-45 minutter. Sjekk forsiktig med kakenål.
Avkjøl litt i formen, ta den så forsiktig ut, og snu den opp ned.
Avkjøl helt.

Makronbunn.

105 g eggehvite
100 g malte hasselnøtter
100 g melis

Pisk eggehvitene stive, vend inn malte nøtter og siktet melis.
Ha i en 20" form med bakepair i bunn.
Stek på 160;* ca 45 minutter
Avkjøl på rist.

Lag en porsjon vaniljekrem. Her bruker du eggeplommene fra makronbunnen!
(Blir litt til overs) 

Rør/mos ca 200 g  jordbær sammen med 1 ss sukker.
Her bruker jeg frosne jordbær som er tint, det gir saus som samtidig dynker kaken.

Pisk 3 dl kremfløte med 1 ss sukker

Litt farris til dynk, samt litt eggelikør, om du har det tilgjengelig.

ca 200 g marsipan til kant rundt.

Blåbær til pynt

Legg makronbunnen nederst, opp ned.
Legg et lag vaniljekrem på makronbunnen.
Min vaniljekrem var i tynneste laget, derfor ble det et tynt lag.

Del sukkerbrødet i tre deler.
Legg toppen, med toppen ned på makronbunnen.
Hell over halvparten av jordbærsausen. 
Drypp over litt vaniljekrem i klatter.
Legg på miderste sukkerbrød.
Dynk litt med farris, og legg på resten av jordbærsausen.
Er jordbærsausen veldig tynn kan du droppe denne dynken.
Ha på litt vaniljekrem og ca 1/3 av den piskede kremen.
Legg på siste bunn, med bunnen ned, og skjæreflaten opp.
Dynk med eggelikør/farris
Ha på krem, pynt med blåbær.

Kjevle ut en remse med marsipan.
Må hvor høy kaken er , skjær til og kle kanten med marsipan.

Voila! Enkel bløtkake på en onsdag!

Og den ble god....

Testspist av min mor og far,
veldig godkjent fra min far,
testspist av meg.....testspist litt MYE fra meg....

Men den VAR god!
Veldig god!

#kake #oppskrift #mat #jordbær #vaniljekrem 

4 kommentarer

Therese - Under bjørka

19.02.2014 kl.19:36

Den så god ut :)

Min matgale verden

19.02.2014 kl.20:24

Therese: Takk:)

Grethe

19.02.2014 kl.20:52

Milde himmel, det ser utrolig godt ut! Jeg som prøver å bare skal spise kake i helgene. Føler for å "ryke på en smell", nå....AKKURAT NÅ!!

Min matgale verden

20.02.2014 kl.05:50

Grethe: He he...kjenner følelsen;) Ble litt mye "test" smaking i går;)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits