Ostekake med bunn av brente mandler.....

Har du rester av brente mandler etter julen??
Bruk dem i en ostekake!

Med bunn av brente mandler og havregryn fr du en helt ny ostekake.

Enkel ostefylling og syrlig jordbrlokk.

Oppskriften er min egen.
Den er laget i en 16" springform.
Dobler du oppskriften passer den i en 22-24" form

Ostekake med brente mandler og jordbrlokk.

50 g havregryn
50 g brente mandler
40 g smr, smeltet.

Hakk mandlene og bland med sm havregryn, rr inn smeltet smr,
og tryk bunnene fosiktig ned i en 16" springform med bakepapir i bunn.

200 g kremost
1/2 dl melis (+ litt...smak til nr du har blandet alt, sikt event i litt mer)
0,25 dl limejus
3 gelatinplater
1/4 vaniljestang, frene
2 dl kremflte

Pisk kremost, vaniljefr og melis sammen. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Pisk kremflten stiv . varm opp limejusen, kryst vannet av gelatinplatne og rr en og en inn i den varme jusen.
Pisk dette inn i osteblandingen, og vend til sist inn kremflten. Bland godt. Smak!
Ha over den stivnede bunnen. Avkjl.

ca 1,2 dl jordbrpur (mos omlag 200 g jordbr med en sukkerlake bestende av 0,25 dl vann og ca 2 ss sukker, bruk ca 1,2 dl av denne)
2 gelatinplater
0,25 dl limejus

Legg gelatin i blt, varm jusen, kryst av de myke gelatinplatene og rr dem inn i den varme jusen.
rr blandingen inn i jordbrpuren. Smak til!! Den skal smake stt, men friskt!

La blandingen avkjle litt, til den svidt er begynt stivne.
Ha den over den stivnede kremosten.
Avkjl til den stivner helt.
La kaken sette seg noen timer i kjleskap.

Syrlig-st kake med godt "bitt" i bunnen.
Mandlene setter god smak.

S vet du hva du skal gjre med tiloversblivne brente mandler:)

Eller kanskje du m lage en porsjon?? Oppskriften p brente mandler ligger HER

For en ostekake er s koselig ha i kjleskapet....

#oppskrift #kake #ostekake #mat #Jordbr

6 kommentarer

Grethe

28.01.2014 kl.20:29

h, ser og hres helt nydelig ut! Takker for oppskriften, denne m nok testes s fort tiden har plass :) nsker deg og ostekaken en hyggelig kveld i hverandres selskap :)

Min matgale verden

28.01.2014 kl.21:10

Grethe: Jo, takk:) Vi koser oss;)

Fru Stussli

28.01.2014 kl.22:19

Mmmm kake... Igjen.

Skal prve meg p rullekake til trinnkontaktmte i morgen.

Min matgale verden

29.01.2014 kl.06:05

Fru Stussli: Haha, jeg leste: skal prve meg p rullekake med trikotasjemnster i morgen...ble svrt imponert, og veldig nysgjerrig et yeblikk, fr jeg s det sto trinnkontakt;) Rullekake er s godt:)

Fru Stussli

29.01.2014 kl.07:20

S godt hvis man fr det til og s klinete hvis jeg ikke fr det til :-D

M nevne at den ene dama jeg bare MTTE imponere p spinningtimen skal ogs p dette mtet, s rullekaka br bli bra!

Min matgale verden

29.01.2014 kl.09:30

Fru Stussli: Da M den bare bli bra. Og husk at uansett hvordan den blir, s var det akkurat SNN den skulle vre! Da blir hun imponert uansett;) Lykke til:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits