Sjokoladekake med smak av Troika....

Prosjekt sjokoladekake!
Mrk sjokoladekake med kaffe,
sjokoladekrem, kaffekrem, syrlig skogsbr-gele, kledd med marsipan....

Kaken er bakt med kulturmelk som gjr den svrt saftig....

Denne gang kledd med marsipan.

Dekket med skogsbr-gele.

Diskret pyntet med myke gullperler.

Kaken har jeg bakt fr, som du kanskje har sett,
rsm detaljer er forandret p,
smaken kan minne litt om sjokoladen troika.....

Kaken er hodlbar og saftig.

Sjokoladekake med espresso og sjokolade-krem, toppet med skogsbrlokk.

Bunn:
2,5 dl hvetemel
1,5 dl brunt sukker
1 dl vanlig sukker
0,6 dl bakekakao
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts flytende lakris (helsekost)
88 g smr, mykt
1,1 dl kulturmelk
1,5 egg (eller to sm)
1 dl espresso-kaffe (1 stor ts pulver til 1 dl kokende vann)

Lag kaffe og sett til avkjling. Rr smr og sukker godt sammen, ha i lakris, s egg, rr godt.
Bland hvetemel med natron og bakepulver, rr i, vekselsvis med kulturmelken.
Til sist har du litt og litt kaffe i, og rrer til massen er glatt. Ha i en 20" form med bakepapir i bunn.
Stek p 175* ca 30 minutter Avkjl litt i formen fr denne fjernes forsiktig.
Avkjl helt p rist. kakebunnen kan gjerne lages dagen fr resten av kaken.
Pakkes da godt i folie over natten.

Espressokrem:
115 g smr
3 dl melis, siktet
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts espressopulver
ca 2 ss flte

Pisk sammen mykt smr og melis. Bland espressopluver i vaniljekestrakt,
la st til det lser seg opp. Bland i smrkremen, ha i flte til passe konsistens for bre p kaken.

Sjokoladekrem:
50 g smr
1,8 dl melis
30 g smeltet mrk sjokolade
1/2 ts vanilkeekstrakt
1 ss flte

Smelt sjokoladen i vannbad, pisk sammen ingrediensene og spe med flten til passe konsistens.

50-100 g marsipan til kanten rundt.

Topplokk:

1 pose skogsbrblanding
4 ss melis
Moses i blender og presses gjennom et drslag (sikt)

2 dl pur
3 plater gelatin
noen drper sitron

Legg gelatin i kaldt vann ca 8 min.
Varm 0,5 dl av puren sammen med sitronsaften
Rr fort inn de myke gelatinplatene.
Bland sammen med resten av puren.

Sett i kjleskap til den akkurat begynne stivne.

Del den avkjlt kaken i tre, ha kaffekrem p nederste del, sjokoladekrem p neste,

kaffekrem p toppen.
Kjevle ut marsipan, ml hvor hy kaken er, og skjr ut litt hyere enn kaken.
Kle marsipanen rundt kanten.
Ha forsiktig skogsbrgelen over den kalde kaken,

litt og litt fres forsiktig ut i kantene, uten at den renner utenfor.

Pynt med myke gullperler.

Sett til avkjling.

Og nyyyyyt!

Knallgod kake!

10 kommentarer

Lilli

18.01.2014 kl.19:35

Hrtes utrolig godt ut :)

Livsrom

18.01.2014 kl.20:13

Oj, den sg deilig ut!!!:)

Min matgale verden

18.01.2014 kl.20:50

Lilli: <Takk:)

frodith

18.01.2014 kl.21:12

Ja, du mtte bare bake den etter DEN morgenen :-D Med kakedrmmer fra kremen din :-D Hi-hi
Den kaka gir meg bokstavligtalt vann i munn! NAM :D

Min matgale verden

19.01.2014 kl.16:17

Linda Marie Stuhaug: Da har jeg lykkes:) og den VAR skikkelig god:)

Trudelutt

19.01.2014 kl.17:14

Kaken var bare helt fantastisk :-) jeg har nemlig nytt flere kakestykker ;-) Du er bare god, Kjersti!

Min matgale verden

19.01.2014 kl.18:29

Trudelutt: Takk Trude. Det ble jeg glad for hre:)

Embla

16.02.2014 kl.10:02

Jeg har en venninne som elsker troika sjokolade.Tenkte lage dette til bursdagen hennes.

Er imidlertid litt skeptisk til lakris smak med sjokolade. Blir det veldig dominerende lakris-smak?

Ellers ser kaken utrolig godt ut!!:-)

Min matgale verden

16.02.2014 kl.10:34

Embla: Hei. S gy at du bil prve:) Lakrissmaken er ikke dominerende, dette er flytende lakris, gir bare et hint. Men minske gjerne mengden litt, eller dropp hele lakrisen. Det gr og an tilsette 1/2 ts kanel i stede for, det gir og en fin ekstra spiss p kaken. Eller lage den helt uten tilsetning:) Jeg liker det lakrisen gjr med sjokoladen....for den smaker ikke lakris:) Lykke til

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits