Sjokoladekake med espresso-og sjokolade-krem, toppet med skogsbærlokk.

En ny kreasjon så dagens lys i Bakkely, januar 2014.

En sjokoladekake med to forskjellige smørkremer,
og et syrlig lokk av skogsbær...

Sjokoladekaken er laget med surmelk,
som gjør den saftig og holdbar..

Kanten rundt er kledd med smeltet sjokolade.. 

Sjokoladekake med espresso og sjokolade-krem, toppet med skogsbærlokk.

Bunn:
2,5 dl hvetemel
2,5 dl sukker (jeg brukte 1 dl lysebrunt, 1/2 dl mørkt og 1 dl vanlig)
0,6 dl bakekakao
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts flytende lakris (helsekost)
90 g smør, mykt
1,1 dl kulturmelk
1,5 egg (eller to små) 
1 dl espresso-kaffe (1 stor ts pulver til 1 dl kokende vann)

Lag kaffe og sett til avkjøling. Rør smør og sukker godt sammen, ha i lakris, så egg, rør godt.
Bland hvetemel med natron og bakepulver, rør i, vekselsvis med kulturmelken.
Til sist har du litt og litt kaffe i, og rører til massen er glatt. Ha i en 20" form med bakepapir i bunn.
Stek på 175* ca 30 minutter Avkjøl litt i formen før denne fjernes forsiktig.
Avkjøl helt på rist. kakebunnen kan gjerne lages dagen før resten av kaken.
Pakkes godt i folie over natten. 

Espressokrem:
115 g smør
3 dl melis, siktet
1 ts vaniljeekstrakt 
1 ts espressopulver
ca 2 ss fløte

Pisk sammen mykt smør og melis. Bland espressopluver i vaniljekestrakt,
la stå til det løser seg opp. Bland i smørkremen, ha i fløte til passe konsistens for å bre på kaken. 

Sjokoladekrem:
50 g smør
1,8 dl melis
30 g smeltet mørk sjokolade
1/2 ts vanilkeekstrakt
1 ss fløte

Smelt sjokoladen i vannbad, pisk sammen ingrediensene og spe med fløten til passe konsistens.

1,5 dl skogsbærpurè 
1 pk frossen skogsbærblanding tines og moses i blender sammen med 3-4 ss sukker
Press sausen gjennom en sikt,
bruk litt vann i blenderen for å få ut all sausen, og for å tynne sausen litt, den blir ganske tykk.
Smak til med melis/sukker.  Den skal være syrlig, men ikke sur!
Dette blir mye mer enn 1,5 dl, halver mengden om ønskelig, eller bruk den til is/dessert

2 gelatinplater 

Bløtlegg gelatinplatene 6-8 min. Varm to ss av purèen og ha den bløtlagte gelatinen i, rør godt så alt blander seg.
Bland sammen med resten av pureèn.

ca 60 g mørk sjokolade til kanten rundt

Del kaken i tre, smør bunnen med halvparten av kaffe-kremen,
neste lag med sjokoladekremen,
toppen bres med kaffe-krem.
Kanten tettes med et bakepapir som føres helt inntil kanten og festes i kremen.
Legg ringen tilbake rundt kaken for å gi bedre støtte.
Hell over skogsbærpurè, og bre helt ut i kantene, til bakepapiret.
Jeg brukte her celofanpapir, men har hatt bedre hell med bakepapir, da celofanen laget "lommer" som bærpurèen ville seile ned i...

Sett i kjøleskap til avkjøling, til gelèen har stivnet.

Smelt sjokolade, bre utover striper på et silikonunderlag med en palett, legg i frysen noen minutter,
skrap av med paletten, og bre rundt kaken.

Pynt kaken med litt bær....
Kaken smaker himmelsk, saftig,
men gode smaker som glir i hverandre,
balansert med det syrlige topplokket...

Denne skal lages igjen! 

8 kommentarer

Lisbeth Pedersen

12.01.2014 kl.16:57

Å dette så godt ut :) kjempeflott

12.01.2014 kl.17:11

Mmh, så himmelsk god ut. Elsker sjokolade, jo mer jo bedre :)

Fru Stussli

12.01.2014 kl.17:12

Åh! Denne måtte jeg dele med resten av verden (les facebook)

Er enda godt jeg ikke kan bake den for jeg måtte nok bodd en uke på treningsenteret for å bli kvitt kiloene etterpå.

Marlene Nilsen

12.01.2014 kl.19:47

så mange flotte oppskrifter :D

Min matgale verden

12.01.2014 kl.20:23

Marlene Nilsen: Takk:)

Min matgale verden

12.01.2014 kl.20:24

Fru Stussli: Så bra:) Ja...den er litt skummelt god denne...og siden jeg ga bort hele, utenom test-stykke, har jeg veldig lyst å lage en til...snart;)

Min matgale verden

12.01.2014 kl.20:24

Anonym: Takk:)

Min matgale verden

12.01.2014 kl.20:24

Lisbeth Pedersen: Takk:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits