Smultringer til jul...
Og det var godt.....
Litt for godt.....måtte pakke dem i poser...
Oppskriften hentet jeg fra Dinmat.no
Jeg halverte oppskriften, og fikk ca 30 smultringer.
For jeg har ikke bruke for 60 stykker....
Smultringer.
1,5 egg
175 g sukker
1,5 dl seterrømme
1 dl fløte
375 g hvetemel
1/4 ts kardemomme
1 ts hornsalt
500-1 kg smult/flott matfett
(Jeg brukt en liten tykkbunnet panne, og klarte meg med 500 g smult,
stekte da 3 ringer om gangen. Har du større panne anbefales 1 kg smult)
Pisk egg og sukker stivt, pisk kremen stiv. Rør rømme inn i eggene og så inn i kremen,
sikt i det tørre , vend alt godt sammen. La deigen hvile over natten.
Kjevle ca 1 cm tykk leiv, bruk mel, stikk ut smultringer.
Varm opp smulten til det bruser rundt skaftet på en tresleiv. (180*ca)
Stek smultringene på begge sider, la dem trekke av på tørkepapir.
Nb! Vær forsiktig! Ha alltid lokket til smultkjelen klar ved siden av, begynner det å brenne,
legg på lokk, trekk pannen av varmen og slå av platen.
Avkjøl helt på rist.
Og la smaken eksplodere i munnen....
Smultringene smaker best nystekt,
kan med fordel fryses, da de tiner kjapt, og smaker nesten som nystekt.
dandilion
23.12.2013 kl.17:48
TuridB
23.12.2013 kl.17:51
Ønsker deg ei super god jul Kjersti. Forresten - stilig juletre du har, men jamen har du slitt for det :-)
Min matgale verden
23.12.2013 kl.19:33
Lisbeth Pedersen
23.12.2013 kl.19:36
Ønsker deg en strålende jul :)
Klem
Min matgale verden
23.12.2013 kl.19:39