"Svart senker natten seg...." Tid for Lussekatter!

Noen dager tidlig kanskje,
men skal man bake lussekatter til fredags morgen,
er det jo p tide tenke litt p det n...

Jeg baker lussekattene med safran,
og....gulrot....
Joda, litt finrevet gulrtter i deigen gir en enda penere farge,
ogs blir det bittelitt sunnere og da....

Det er godt smr i disse "kattene",
(selv om denne ser ut som en ugle som stirrer ekstra hardt p deg!)
noe som sammen med gulroten gjr dem ekstra saftige og myke...

Og siden jeg m bake dem litt p forhnd,
for gi deg oppskriften i god tid,
om du n skulle finne p bake lussekatter etter denne oppskriften,
s kan jeg fortelle at de var veldig gode!

Ikke s altfor ste,
jeg har gtt litt ned i sukkermengde.
og alts tilsatt en stor gulrot,
som tilfrer sdme til deigen.

Dessuten spiser jeg gjerne lussekatter med brunost p....


Lussekatter.

100 g smr, smeltet
0,5 g safran (jeg bruker trd-safran)
2,5 dl H-melk, lunken
1 stor gulrot, finrevet (eller to sm)
25 g fersk gjr
1 stort egg
0,5 dl sukker
1/2 ts salt
ca 10-11 dl hvetemel

sammenpisket egg til pensling
rosiner til dekor


Ha 0,25 dl av sukkeret i en morter, og knus safran trdene i sukkeret.
Bland alle ingrediensene, men hold igjen noen dl av hvetemelet,
i kjkkenmaskinen, og la deigen g minst 8-10 minutter
Juster med hvetemelet, til du har en deig som bare akkurat slipper bollen,
den skal vre litt til den klissete siden.

Sett til heving, 30-60 minutter, tildekket.
Del deigen i biter, og trill lussekatter,
ssett p bakepapirkledd plate.

Eksempel p en vanlig lussekatt.
Etterhev under plastdekke ca 40 minutter.

Jeg sprutet mine frst med litt vann, deretter penslet jeg dem med sammenpisket egg,
og trykket forsiktg ned rosiner til dekor.
Stek p 225*, men senk varmen til 200* etter 5 minutter,
stek tilsammen ca 15 minutter,
til bollene er gylne og har ftt litt farge, bde over og under.

Avkjl p rist,
og nyt dem gjerne med litt ost.....

Eller spis dem som de er...der de ligger og lyser i vintermrke.....

4 kommentarer

Lisbeth Pedersen

11.12.2013 kl.19:13

Disse s kjempegod ut.

Jeg har faktisk aldri laget Lussekatter :) p tide prve.

Min matgale verden

11.12.2013 kl.19:30

Lisbeth Pedersen: Takk:) En koselig tradisjon ja:)

karenmarenmette

12.12.2013 kl.14:12

Mmmmmm.. Herlig, langt og informativt innlegg.. Saknar litt bhgkvardagen akkurat no i frjulstida..

Min matgale verden

12.12.2013 kl.18:31

karenmarenmette: Ja...ganske koselig jobbe i barnehagen i frjulstiden...eller..egentlig hele ret:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits