Krydderkake med søtpotet og mandarin-krem

Stekt søtpotet gjør denne kaken til en saftig historie,
krydder med smak av jul,
og en syrlig mandarinkrem.

Kremen på toppen har mandarin-skall i seg,
som gir en ekstra god smak,
mandarin-saften i seg selv kan ellers bli litt tam.

Her har jeg pyntet med spiselig dekor,
som jeg vant i pakke-lek på fredag!
Veldig fornøyd med den,
som forøvrig er kjøpt på Ebay:)

Kaken blir som sagt svært saftig,
og kan bli en smule kompakt.
Men den smaker fantastisk,
og er en skikkelg saftig kake.

Oppskriften på kaken fant jeg hos Smittenkitchen,
Mandarinkremen er min egen oppskrift.

Denne oppskriften er liten, beregnet på en 16" form,
doble oppskriften, og bruk en ca 22" form. 

Søtpoteten kan forøvrig byttes ut med gresskar-purè om ønskelig

Krydderkake med søtpotet.

ca 1 stor søtpotet, prikket med gaffel, og stekt i stekeovn på 200* ca 1 time,
til den er kokt. (sjekk med en gaffel)

Avkjøl, skrell, og mos, enten med potetpresse, eller gjennome et dørslag
 

ca 3 dl most søtpotet (jeg fikk såvidt under 3 dl)
125 g hvetemel
1 toppet ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1/2 ts kanel
1/4 ts ingefær
1/8 ts nellik
58 g smør
75 g brunt sukker
1/2 ts vaniljeekstrakt
1 stort egg

Bland de tørre ingrediensene. Miks mykt smør og sukkker i kjøkkenmaskinen,
ha i egg og vaniljeekstrakt, rør godt.
Ha i de tørre ingrediensene, og til sist søtpotetpurèen.

Hell røren i en form, 16", med bakepapir i bunn, og sidene smurt med smør.
Stek på 175* ca 40 minutter, sjekk med kakenål.
La kaken avkjøle 5 minutter i formen, avkjøl videre på rist.
Del kaken i to når den er helt avkjølt.

Mandarinkrem.

20 g mykt smør
75 g kremost, naturell
1 ss mandarinjus
1 ts mandarinskall, kun det oransje, finrevet
1 ts sitronjus
2,5 dl melis

Rør smør og kremost godt sammen,
ha i resten av ingrediensene og bland godt.
Smør kaken inni med et lag,

og bre resten på toppen.
Oppbevar kaken kjølig.

Kaken er holdbar...

Og veldig god.... 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits