Jule-Makroner med Appelsin og Stjerneanis-Curd.

Skikkelige julemakroner,
enda et aternativ til smkakene!

Makronene har pepperkakesmak i seg,
som gjr seg godt sammen med frisk appesin-og stjerneanis-Curd.

Noen av den fylte jeg med pepperkakekaramell....veldig godt det ogs...

Jeg lager makronene mine bittesm,
petit....

Sammensetningen av smakene har jeg gjort selv,
makronoppskriften idag kommer fra godt.no,
men jeg har tilsatt pepperkakekrydder.

Jule-Makroner.

55 g eggehvite, romtemperert
2 ss sukker
100 g melis
50 g mandelmel
1/2 ts pepperkakekrydder

Pisk eggehviten til myke topper, ha i litt og litt sukker og pisk til fin marengs.
Sikt mandelmel og melis to ganger, fjern biter som er for store.
Ha i pepperkakekrydder. Vend inn melisblandingen i marengsen med en slikkepott.

Ha i en sprutepose med rund tupp,
eller bruk en plastpose og klipp lite hull i hjrnet.
Gjr klar to bakeplater med bakepapir,
tegn rundt en liten melke-kork fra q-meieriene,
eller en fra tine om du nsker strre makroner.
Sprut ut sm topper, helst uten "tut"

Fr du "tutter" som stikker opp,

Glatter du dem ned med en teskje med vann p.
Dunk platen hardt mot kjkkenbenken, for fjerne luftbobler,
og for at makronene skal sige litt utover.
La dem trke mins 45 minutter
Stek dem p 160* ca 13-20 minutter, til de slipper bakepapiret.
(Ikkke stek for lenge, makronene kan da sprekke p toppen og bli for trre)
Avkjl p rist.

AppelsinCurd

15 g smr
30 g sukker
1egg
1 eggeplomme
1/2 appelsin, saften og skallet (finrevet, kun det oransje)
Noen drper sitron/lime, om smaken blir for blass
1 stjerneanis

Ha smr, sukker, stjerneanis og appelsinsaft /skall i en skl i vannbad.
Ikke la sklen vre nedi vannet.
Rr til smret og sukkeret er smeltet.
Ha i egg, rr til det tykner, ca 20 minutter.
Du behver ikke rre hele tiden, men innimellom.

Nr curden har tyknet godt, setter du den kjlig i kaldt vann for avkjling.
Fjerne anisen. Rr innimellom.
Finn kalde makroner som passer hverandre i strrelse,
og fyll dem med krem.

Eller med karamell..

Karamellsaus med pepperkakesmak.

60 g brunt sukker
57 g smr
0,5 dl flte (gjerne litt mindre)
noen drper sitron
noen korn flaksalt
1/4 ts pepperkakekrydder.

Smelt sukker og smr til sukkeret smelter,
ta av varmen og ha i resterende ingredienser.
Avkjl.

Denne kan bli litt blt, m avkjles godt og oppbevares i kjleskap.
Her kan du og knipe inn litt p flten, for tykkere konsistens.

God jul!

17 kommentarer

Fru Stussli

08.12.2013 kl.19:43

nam!! Makroner er noe jeg aldri fr til! De ser jo s fine ut nr andre gjr det.....

Min matgale verden

08.12.2013 kl.19:58

Fru Stussli: Bare prve igjen. Og forresten....halvparten sprakk p toppen, men de smakte godt likevel:)

Fru Stussli

08.12.2013 kl.20:06

Hmm usikker. Tror rett og slett ikke makroner liker meg, men jeg liker alts dem skrekkelig godt...

synnovesyr

08.12.2013 kl.20:12

Ja dette hadde vrt et deilig alternativ til trre julekaker. S skikkelig deilig ut.

deveny

08.12.2013 kl.20:13

Det ser virkelig godt ut....:-)

Benedikte

08.12.2013 kl.20:17

Hvor i all verden fr man kjpt pepperkakekrydder!?

Min matgale verden

08.12.2013 kl.20:25

Benedikte: h, beklager, jeg glemte linke til pepperkakekrydderet. Dette lager du enkelt selv.
http://kjerstisandnes.blogg.no/1385403631_hjemmelaget_pepperkak.html
Har lagt inn link i innlegget n, en forglemmelse, takk for du spurte.)

Min matgale verden

08.12.2013 kl.20:25

deveny: Takk:)

Min matgale verden

08.12.2013 kl.20:26

synnovesyr: Takk:)

Min matgale verden

08.12.2013 kl.20:26

Fru Stussli: He he, uoppnelig kjrlighet....Godt du kan spise dem hvert fall da.)

Benedikte

08.12.2013 kl.20:29

S bra, det skal jo selv EG klare lage...

Blir verre med de makronene tenker eg! ;)

Fru Stussli

08.12.2013 kl.20:32

Det er jeg skrekkelig god p!

Mulig det er en bra ting at jeg ikke kan lage dem...

Min matgale verden

08.12.2013 kl.20:34

Benedikte: Bare hive seg i det:) Det gr litt opp og ned for meg og, men veldig gy nr man fr det til:)

jizo

09.12.2013 kl.13:10

nam, det s kjempegodt ut!

Iselin Rene

09.12.2013 kl.14:08

De s gode ut :)

Benedikte

09.12.2013 kl.20:57

D var pepperkakekrydderet laget!

S var det bare det mandelmelet d...

M det vre mandelmel!? Kan eg LAGE mandelmel

ved male mandler selv!?

Min matgale verden

10.12.2013 kl.05:39

Benedikte: Ja! Klart du kan. Men frst m mandlene skoldes, og s trkes en dag p kjkkenhndkle, og S kan du male de.:) Mao litt pes..men helt klart en bra lsning som jeg har brukt flere ganger:) Fr jeg begynte kjpe mandlemel,,,som du m p helsekost/velassortert butikk for f tak i. Kanskje vi burde f rema til ta inn mandelmel:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits