Ostekaken fra Kakekrigen i "full format"
Jeg har gjort ostekakeoppskriften passelig til en 24 " form,
noe som passer bedre for et helt selskap,
og fordi det er denne formen de fleste har liggende i skapet...
Dessuten var det jo et perfekt påskudd for å bake ostekake.....
For ostekake er noe av det beste som finnes...
Og når oppskriften er min egen,
blogger jeg den gjerne i stor format!
Ostekake fra Kakekrigen.
250 g havrekjeks, hjemmelaget
125 g smør
(bunnen er litt tykk, her kan du minske til 200 g kjeks og 100 g smør...)
Knus kjeksene og bland med smeltet smør. Trykk forsiktig ned i en 24" springform,
med bakepapir i bunn.
Risp/bringebær gelè
5 plater gelatin
280 g risp og bringebær
3,5 ss sukker (ca, smak til, skal være syrlig, men ikke for sur)
0,6 dl sitronjus
Legg gelatin i bløt, press rips og bringebær gjennom et dørslag,
visp inn sukkeret og smak til. Varm sitronsaften til den nesten koker,
knip vannet av gelatinen og rør den inn i den vame jusen. Rør dette inn i bærsausen,
og smak til nok en gang.
Vent til du ser det begynner å stivne, og spre det uutover den kalde kjeksbunnen.
Kremostfyll
5 plater gelatin
550 g kremost, naturell (philadelphia)
1,2 dl sitronsaft
150 g sukker
2 dl kremfløte
Legg gelatin i bløt, rør sammen ost og sukker, varm sitronsaften til den nesten koker,
og knip vannet av gelatinplatene og rør dem inn i sitronjusen.
Pisk kremfløten stiv. Rør jus og kremfløte inn i kremostblandingen, bland godt.
Stryk blandingen over den stivnede gelèbunnen.
Blåbærgelè
300 g blåbær
ca 2 ss sukker
3 gelatinplater
0,5 dl sitronjus
Legg gelatin i bløt
Mos bærene gjennom et dørslag, balnd med sukker,
varm sitronjusen og knip av gelatinen før du smelter den i den varme sitronjusen.
Sett kjølig minst 3-4 timer.
Pynt med rispbær og smeltet hvit sjokolade.
Godt!!
Og veldig koselig å ha i kjøleskapet.....
#oppskrift #kake #ostekake
deveny
06.12.2013 kl.19:01
Engla
06.12.2013 kl.22:22
Ostekake er min favoritt av alle kaker og denne så jo helt ubeskrivelig nydelig ut <3
jizo
06.12.2013 kl.22:53
Iselin Renée
07.12.2013 kl.07:41
Den ekte bakebloggen
09.03.2014 kl.19:22
Min matgale verden
09.03.2014 kl.19:45