Sjakkrute-kjeks. Trendy julekaker, i disse sjakk-tider...

For her m man si at julekakene flger med i timen,
hvem vil vel ikke ha sjakk-kaker servere etter VM i sjakk!!

Stilige kaker som gjr seg p kakebordet.

Og som smaker deeeeilig....

Sjakk-kaker alts!!

Oppskriften fant jeg hos Martha Stewert,
den er halvert og tilrettelagt for "Norske forhold"

Sjakkrute-kjeks.

113 g smr
0,6 dl sukker
1/2 ts vaniljeekstrakt
1/8 ts sitronekstrakt (jeg brukte sitronolje) Kan slyfes
1/8 ts salt
3,1 dl hvetemel
1,5 ss kakao
1/2 sammenpisket egg

I tradisjonell norsk oppskrift brukes ikke sitronekstrakt/olje,
s denne kan gjerne droppes.

Rr smr og sukker hvitt, ha i ekstraktene og salt,
Ha i hvetemel og la k-kroken jobbe deigen sammen.
Nr den samler seg tar du den ut p bakebordet og knar den for hnd til fin konsistens.
Del deigen i to, klapp ene delen utover og dryss p kakao.

Kna den godt sammen til kakaoen er fint fordelt.

Legg deigen, den hvite frst, mellom litt plastfolie,

kjevle til et lite rektangel...kvadrat... Den skal vre ca 1,5 cm tykk.

Skjr ut strimler p ca 1 liten cm, 5 hvite og 4 brune
Pisk det halve egget med en ts vann

Pensle kantene som gr i hverandre med egget,
pensle toppen og legg p omvendt mnster. Klem forsiktig sammen.
Legg enda et lag p og pakk den forsiktig inn i plast. I kjleskap 30 minutter,
eller frys 15 minutter.

Skjr i biter, ca 1/2 cm tykk, eller tykkere som det sto i oppskriften...
Jeg liker mine kjeks tynne og spr,
men her velger du alts selv, fra 1/2 cm til 1 cm...

Legg kakene p bakepapir og stek dem p 175* ca 10-12 minutter
La dem avkjle 1 minutte p platen fr du forsiktig frer dem over p rist.
Oppbevares i tett kakeboks.

Sjakk-kjeks.
Disse har jeg aldri laget fr,
s takk for inspirasjonen Cathrine:)

For disse var veldig gode.....

Frjulskos......

8 kommentarer

deveny

30.11.2013 kl.20:59

Baker du mange nok, s fr du et sjakkbrett.....:-)

Min matgale verden

30.11.2013 kl.21:05

deveny: He hey! Det har du rett i:)

ladyaugust

30.11.2013 kl.23:55

De der baker jeg hvert r, de er bare de herligste. Av og til sliter jeg litt med deigen og da blir det runde marmorkaker i stedet for, men de smaker like godt :D Ha en fiiin 1. sndag i advent Kjersti <3

morsinunge

01.12.2013 kl.10:41

Slike er s gode, jeg har prvd en gang laga men de ble stein harde... umulig tygge uten riskikere en fylling eller tre:P Jeg skylder p at jeg m ha funnet en mkka oppskrift , kanskje jeg skal prve denne se om de blir slik jeg nsker ;)

Min matgale verden

01.12.2013 kl.19:26

morsinunge: Huff da, disse ble ikke harde, jeg skulle gjerne hatt dem enda sprere, s her er tenner og fyllinger trygge:)

Min matgale verden

01.12.2013 kl.20:38

ladyaugust: Ja, en marmorvariant smaker nok like godt det:) Hper du har hatt en deilig adventssndag du og:)

Vivian

04.12.2013 kl.18:02

Hei! Ble det mange smkaker av denne oppskriften?

Min matgale verden

04.12.2013 kl.18:19

Vivian: Dette var en liten oppskrift, ca et brett :) Kommer litt an p hvor tykke du vil ha dem...

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits