Sprø og gode pepperkaker.

Vips,
så lå der pepperkaker i  boksen gitt....

Og det var godt!!
Jeg har og funnet en ny favoritt,
pepperkaker og rips-is.

Rett og slett farlig godt....

Denne oppskriften på pepperkaker er ny,
jeg fant den hos http://detsoteliv.no/ 

Jeg har halvert oppskriften.

Sprø pepperkaker.

1,5 dl vann
0,25 g sirup, lys
375 g sukker
212 g smør
1 ss kanel
1 ss nellik
1 ss ingefær
1 ss natron
ca 700 g hvetemel. 

Smelt smør, sukker, vann og sirup til sukkeret smelter.
Avkjøl litt. Ha i kanel, nellik og ingefær,
før krydderne inn og nyt duften...

Ha i hvetemel og natron, rør godt sammen, for hånd,
og avkjøl hjelt. Dekk til og sett kjølig over natten.

Kjevle ut tynt og stikk ut figurer.
Stek på 210* ca 5-10 minutter, kommer helt an på tykkelsen på deigen.
Legg over på rist og avkjøl.
Oppbevares i tett kakeboks.

Disse varer  nepppe til jul...men det var da heller ikke meningen... 

9 kommentarer

Nina Linea Arijana

27.11.2013 kl.18:25

det så godt ut! må nok lage pepperkaker snart :)

ANNELI

27.11.2013 kl.18:26

Så godt ut:)

Nemi Rebella

27.11.2013 kl.20:12

Jeg elsker pepperkakedeig, NOMNOMNOM ^_^ Denne oppskrifta var jo superenkel!

silje herigstad

27.11.2013 kl.21:46

Disse skal bakes i helgen :)

Jeg prøvde oppskriften på lefsene du la ut for litt siden, og de ble godkjente av pappa`n min som har bakt lefser i snart 50 år :) De smakte like godt som de han har laget i alle år og det var gode minner mens jeg sto der.

Jeg halverte oppskriften din nok en gang siden jeg bare har en liten takke, men det ble en god bunke fordi om :)

TuridB

27.11.2013 kl.23:05

Julekakene er best før jul, så spis i vei Kjersti :-) No fikk eg og lyst å bake litt. Kunne tenkt å prøve meg på lefsene dine, har bakt lefser et par ganger, men alle blir ikkje like fine altså :-) Eg har ei anna oppskrift, der det er surmelk i. Den er og frå Sunnmøre

matgladilavkarbo

28.11.2013 kl.00:43

så nydelig ut dette ;) og spennende med rips is

Min matgale verden

28.11.2013 kl.05:44

silje herigstad: Så koselig å høre:) Og en bra godkjenning:) Lefseoppskriftene er alltid så gedigne, antagelig fordi de bare bakte to ganger om året i gamle dager:) Ellers måtte de ha voldsomme besøk før i tiden:)

Min matgale verden

28.11.2013 kl.05:46

TuridB: Så kjekt. Lefsene var veldig greie å få til. Men nå har jeg jo tilegnet meg litt erfaring langs veien, husker at de ikke var mye å skryte av, de første jeg laget:) Jeg har testet ut enda en oppskrift, den også fra sunnmøre, men ikke med surmelk... :)Kommer på blogg i helgen:)

Min matgale verden

28.11.2013 kl.05:47

matgladilavkarbo: Veldig god kombo:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits