Skillingsbollene som er LITT sunnere....Høstboller!

Skillingsboller er nesten det beste som finnes,
og disse kan nytes en helt vanlig onsdag,
med (litt) god samvittighet,
de inneholder nemlig både havrekli og gulrot!

Skillingsbollene får litt mer tyggemotstand  fra havrekli,
men smaker like fullt fantastisk godt!

Gulroten gir bollene fin farge...

Høstboller. 

liten porsjon, ca 10 boller

1 mellomstor gulrot, finrevet
25 g gjær
2 dl lunken melk
1/2 dl sukker (kan minskes)
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
25 g smeltet smør
1 dl havrekli
ca 7,5 dl hvetemel

Smør, kanel og sukker

Bland alt i kjøkkenmaskinen, hold igjen noen dl av hvetemelet,
la maskinen kna deigen minst 8 minutter.
Spe med hvetemel til deigen såvidt slipper bollen.
Hev tildekket ca 1 time

Kjevle et rektangel

Smør på litt smeltet/veldig mykt smør, strø med kanel og sukker.
Rull sammen. Skjær i ca 10 biter.
Sett på plate, etterhev ca 40-45 minutter, tildekket.
Sprut/pensle med vann og strø på litt perlesukker.

Stek på 220* ca 12 minutter.
Avkjøl på rist.

Fin å ta med på tur disse og....

Jeg liker min boller godt stekt.....med litt sprø kanter...

Skillingsboller er en av favorittene i livet...
Og disse høstbollene er gode....
 
#oppskrift 

3 kommentarer

deveny

22.11.2013 kl.17:03

Helt herlig....:-)

vilblifrisk

22.11.2013 kl.21:52

Dette ser nydelig ut!

Min matgale verden

23.11.2013 kl.06:52

vilblifrisk: Takk:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits