Fotballkake, forbedret versjon. Med sjokoladekakebunn fra dagens Kakekrig.

Sjokoladekaken som er brukt i denne fotballkaken,
er den samme jeg bruker i kakekrigen i kveld.

En god sjokoladekakebunn, sammen med sitronkake og bringebrfromasj.

Bringebrfromasjen kommer som en overaskelse nr man skjrer i kaken,
og kaken kan vre litt vanskelig skjre i, det skal jeg rlig innrmme,
men s ser den ganske kul ut p kakebordet,
og smaker veldig godt!

Fromasj i kaker gjr seg!

Fotballkake, forbedret versjon.

Sitronkake.

60 g mykt smr
100 g sukker
2 sm egg
finrevet skall av en sitron
100 g hvetemel
1 ts bakepulver

 Rr smr og sukker lyst og skummende, ha i egg og sitronskall,
bland hvetemel og bakepulver, sikt i, og bland godt.
ha i en 24" form, men bakepapir i bunn.
Stek p 175* ca 20-30 minutter , sjekk med kakenl.
Avkjl p rist.

Sjokoladebunn.

2,5 dl hvetemel

2,5 dl sukker
0,6 dl bakekakao
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/4-1/2 ts kanel
85 g smr
1/2 dl creme fraiche
0,75 dl kulturmelk
1,5 egg (eller to sm)
1,25 dl kaffe, espresso

Pisk smr og sukker hvitt, ha i egg, bland det trre, sikt i.
Ha i surmelk og creme fraiche, til sist har du i kaffe.
Stek i 20-22" form ca 45 minnutter. (mulig lengre) Sjekk m/kakenl. Avkjl p rist.

Denne kaken skal bli stor nok til deles i to.

Bringebrfromasj

5 dl bringebr
1/2 dl vann
1 dl sukker
litt vann (til du har 3 dl veske)
2-3 ts sitronjus
5 gelatinplater
4 dl kremflte

Kok forsiktig bringebrene til fargen forlater brene,
sil gjennom klede, klem forsiktig ut all saft.
Ha tilbake i den rene pannen sammen med 1 dl sukker, varm opp til sukkeret er opplst.
Ha i vann til du har 3 dl. 
Legg gelatinplatene i blt, ca 5-10 minutter, rr de inn i den varme vesken s de smelter.
Ta panne nav varmen, ha blandingen i en kald skl, avkjl til den svidt begynner stivne.

Pisk kremflten stiv og bland inn geleen.

Hell over kaken, nr du har puslet den klar...

Skjr ut sekskanter, lag deg en mal p 3 cm x6
Finn en bolle p ca 20cm i dm.
Kle den med plastfilm.
Dette gjorde ikke jeg, men sitronkaken vil gjerne klebe seg fast til sklen,
s neste gang vil jeg bruke plastfilm, lr av mine feil!!

Legg en sort sekskant i midten, og kle med sitron rundt den.

Jeg fikk litt for lite sitronkake, men oppskriften du har ftt, er doblet og stekt i strre form,
s her skal du ha nok til en jevn kake.
verste kantene m du skjre til, og pusle p.
En artig oppgave.

Hell i fromasjen.
La kaken stivne helt i kjleskap, fr du legger det andre sjokoladekake-laget p.

Legg det andre sjokoladekakelaget p som bunn, passer det ikke i omkrets,
skjrer du det bar etil, pusle, pusle, her kan du bruke sitronkakebiter og, om du har mer igjen.
Snu kaken p et kakefat, men la den st et par timer i kjleskap frst,
snn at fromasjen er helt stiv.

Et grnt bnd gjr seg som gressplen.....

Og kaken gjr seg godt p kakebordet,
og ikke minst,
den SMAKER godt!! 
Veldig godt....

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

46, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits