Kakekrigen Brownie. Med fersk ingefær og pistasjkrem.

Dette er kaken jeg bakte i Kakekrigen mandag,
men her i forbedret utgave,
med lime i kremen.

Kaken blir saftig og god,
her har jeg droppet pistasjnøtter i kaken,
for å behage guttene som liker brownie best uten nøtter.

Men kremen på toppen er fremdeles pistasjkrem,
kjøpt på Olivers&Co.

Men å smøre krem rundt kanten og pynte med hakkede pistasjnøtter blir veldig pent.....

Oppskriften er min egen, brukt i Kakekrigen.
Passer til en 20" form, og ikke størrelsen på kaken blir nøyaktig som på bildet mitt,
kommer det av at jeg brukte 2/3 av oppskriften, og en 16" form.

Brownie med pistasj og ingefær.

100 g mørk sjokolade
100 g smør
2 dl sukker
2 store egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt/sukker
1,5 dl hvetemel
(80 g hakket pistasjnøtter halvparten inni, halvparten utenpå til pynt) Kan sløyfes.
1-2 ts ferskrevet ingefær
En klype maldonsalt til åstrø på toppen.

20" form, stekes 170* ca 30 minutter.

Pistasjkrem:

90 g pistasjkrem (olivers&co)
2 eggeplommer
1 dl kremfløte
1 gelatinplate
2 ss limejus

Kaken: Varm opp smør, sukker og sjokolade, rør til sjokoladen smelter, og sukkeret begynner å smelte.
Ta av varmen og avkjøl litt, pisk inn eggene og finrevet ingefær + vanilje, sikt inn det tørre som er blandet.
(til sist ha i pistasjnøtter om ønskelig)
Ha i en springform med bakepapir i bunn.
Stek 170* ca 30 minutter.
Avkjøl helt på rist.

Pisk romtemperert pistasjkrem med eggeplommene, legg gelatinplaten i vann, varm limejusen,
smelte gelatin i limejus og ha forisktig i kremen. Pisk kremfløten stiv, bland sammen, sett kjølig til det stivner litt,
og bre på en kald kake, avkjøl. 

Server, men pynt gjerne kaken først.


Oppbevares i kjøleskap....og nytes jevnlig til det er tomt.... 

12 kommentarer

deveny

12.11.2013 kl.18:34

Ser kjempe godt ut.....:-)

Min matgale verden

12.11.2013 kl.18:52

deveny: Takk:)

frodith

12.11.2013 kl.19:08

Slafs!! Den ser jo så god ut INNI også... helt saftig :-D Når kommer du hit med en boks?? ;-)

Kim Andre Jørgensen

12.11.2013 kl.19:18

Kan du sende en i posten (a)

Min matgale verden

12.11.2013 kl.20:02

Kim Andre Jørgensen: He he, den skulle sett ut når den kom fram:) Du får nok finne frem bakesakene;) Jeg har jo sett at du kan;)

Min matgale verden

12.11.2013 kl.20:04

frodith: Skulle fått kaker i både boks og sekk hadde du bare vært i nærheten;)

12.11.2013 kl.21:54

Nam, nam, denne både ser og "høres" utrolig god ut <3

matgladilavkarbo

13.11.2013 kl.01:03

så nydelig ut, kan tenke med at lime tilførte det lille ekstra ;) nam nam

Min matgale verden

13.11.2013 kl.06:14

Anonym: Takk:)

Min matgale verden

13.11.2013 kl.06:14

matgladilavkarbo: Takk:) Ja, dommerne visste hva de snakket om:)

Anita

05.02.2014 kl.19:41

Kaken ser bare nydelig ut :))

Brukte du saften fra en lime?

Min matgale verden

05.02.2014 kl.20:52

Anita: Jepp, saften fra en lime :) Takk:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits