Sunnmørslefse.

Jeg kom over en enkel lefseoppskrift,
som smakte utrolig godt.

Og denne var veldig grei å få til!

Lefser er bare så utrolig godt!

Og det er jo bra å lage litt lefser nå før jul, for å øve seg litt:)

Oppskriften fant jeg hos: paakjokkenbenken.com

Oppskriften er halvert, det blir likevel en god porsjon.

Sunnmørslefse.

7,5 dl h-melk
75 g sukker
112,5 g smør
1 ts hjortesalt
1 kg hvetemel

Fyll

500 g smør, mykt
225g sukker, finkornet

Lefse: Varm opp melk, smør og sukker til det akkurat såvidt koker,
ha i hvetemel iblandet hjortesalt. Rør godt sammen, men ikke rør for mye,
deigen blir da seig.
Legg et håndkle over bollen, og ta ut litt og litt som du kjevler til store leiver,
like stor som takken, og så tynt så mulig.

Stekes på god varme, ca 6, på begge sider.

Rør sammen fyllet, pisk først smøret luftig, ha så i sukker og pisk godt sammen til en lys, kremet masse.
Smør lefsene, brett inn to av sidene mot hverandre, smør litt fyll på dem og,  brett sammen og du har en lengde på fire lag.
Skjær av kantene (disse spises hjemme)

Oppbevar lefsene kjølig, men temperer dem før de skal spises.
Kan fryses. Uten at jeg kan si noe om smaken etterpå, da jeg ikke har prøvd.
Etter en uke i kjøleskap blir lefsene litt tørre,
så anbefaler enten å fryse lefsene, eller å spise dem opp!! 

Supergode lefser! 
Som har blitt veldig godt mottat! 

10 kommentarer

silje herigstad

15.11.2013 kl.19:11

Dette er barndomsminner, pappa pleide alltid å lage lefser, og nå har jeg fått den lille takka hans (jippi) så i morgen tror jeg jammen jeg skal teste ut denne oppskriften her, passer jo bra som dessert til søndagsmiddagen også det :)

Trude

15.11.2013 kl.19:40

Tror du man kan steke i tørr stekepanne?

Livsrom

15.11.2013 kl.19:56

Jøss, finnes det noe som heter sunnmørslefse, burde være noe for en sunnmøring;) Det trengs vel litt øvelse for å bake lefser? Er det ikke vanskelig å få de tynne nok, og sammtidig henge sammen?

De såg i hvert fall gode ut:)

Ha en fin fredagskveld:)

Min matgale verden

15.11.2013 kl.20:21

silje herigstad: Klart, lefser passer jo hele døgnet, og til alle anledninger.) Kjekt du vil prøve, lykke til:)

Min matgale verden

15.11.2013 kl.20:23

Trude: Tja...du må jo kjevle dem veldig liten da, for å få dem tynne nok. Ville prøvd en halv oppskrift av den jeg hadde, ellers kan det bli mye kjevling. men det kan jo gå, og blir veldig glad om du gir tilbakemelding på om det gikk, hvis du prøver:) Og intet skal jo være uprøvd:)

Min matgale verden

15.11.2013 kl.20:25

Livsrom: Litt øvelse er greit ja, skal ikke skryte av at jeg alltid har bakt så flotte lefser.... Men disse gikk veldig fint, om det har med min erfaring å gjøre vet jeg ikke.... Du burde vel strengt tatt hive deg på denne du da;) Ha en fin fredagskveld du og:)

Iselin Renée

16.11.2013 kl.09:39

Så fine bilder, så veldig godt ut :)

Randi' s hemgjort mat

16.11.2013 kl.15:24

Oi disse så gode ut :-) Lefser er godt ja :-)

Aud

05.12.2013 kl.22:40

Tusen takk for nydelig oppskrift.

Min matgale verden

06.12.2013 kl.05:40

Aud: Bare hyggelig, og så bra den falt i smak:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits