Fotballkake med bringebærfromasj / Charlotte Russe i forkledning!

Jeg blir lett inspirert,
og ble helt giret av mandagens Kakekrig.
Sport eller spill! 

Jeg fikk så lyst å prøve å lage en fotball,
En charlotte russe i forkledning! 

Og selv om det ikke ble den flotteste fotballen jeg har sett,
så synes jeg den ble litt kul!

Og med bringebærfromasj inni,
håper jeg virkelig den smaker godt!

Jeg har nemlig gitt bort kaken til min bror,
som skal servere den i kveld.
Jeg hadde planer om å skjære ut et stykke å ta bilde av, 
men jeg tok rett og slett ikke sjansen på det,
bringebærfromasjen trengte tiden på å virkelig få sette seg.

Smaken på kaken skal jeg altså komme tilbake til,
når tilbakemeldingene kommer.

Det er altså en bringebærfromasj, dekket med mørk sjokoladekake med et hint av kanel,
samt en "hvit kake" med vaniljesmak.
Skulle passe bra sammen....

En "forbedret" versjon av denne kaken, med sitronkake og sjokoladekakeoppskrift som ikke behøver deles,
samt bringebærfromasj med litt mer smak, finner du HER 

Carlotte Russe i forkledning!

Hvit kake: 
En 24" form

2 eggehviter
1,75 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
en liten klype salt
115 g smør
1 dl sukker
1/2 ts vaniljesukker
0,7 dl melk

stekes 170* ca 30 minutter

Pisk eggehvitene stive med en liten klype salt, og pisk inn 0,5 dl av sukkkeret til du har en glatt marengs.
bland mel, bakepulver og vaniljesukker.
Visp mykt smør sammen med resten av sukkeret (0,5dl) 
Visp inn melblandingen og melken vekselsvis til en glatt deig.
Vend inn marengsene med en slikkepott, her må du ta litt i så alt blir godt blandet.
Ha i en 24" form med bakepapir i bunn, stek 170* ca 30 minutter.

Mørk sjokoladekake. (dobbel oppskrift!, må halveres)

5 dl hvetemel
5 dl sukker
1,2 dl bakekakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
½ ts kanel
175 g smør
1 dl creme fraiche
1,5 dl kulturmelk
3 egg
2,5 dl kaffe, espresso

Pisk smør og sukker hvitt, ha i egg, bland det tørre, sikt i.
Ha i surmelk og creme fraiche, til sist har du i kaffe.
Stek i 1x20? form, og 1 x24? form ca 45 minnutter. Sjekk m/kakenål. Avkjøl på rist.

Obs! obs! denne oppskriften er dobbel, her må du halvere oppskriften, og bruke en 22" form,
ellers får du en kake for mye.
(Jeg hadde en bunn liggende i fryseboksen) 
Du behøver altså bare 1 kake, ca 20-22" Denne deles i to lag, som skal gi samme tykkelse som den hvite kaken.

Bringebærfromasj.

 5 dl bringebær

1 dl sukker
1 dl vann ++
4,5 gelatinplater
1-2 ts limejus
3 dl kremfløte 
 

5 dl frosne bringebær
kokes med 1 dl vann, forsiktig til fargen forlater bærene..., siles igjennom et klede.

Kok saften opp med:

1 dl sukker.

Bland i vann til du har 3 dl veske.

Legg 4,5 gelatinplater i bløt, kryst av vann og rør dem inn i den varme bringebærvesken så de smelter.

Hell ca 1-1,5 dl av bringebærgelèen i en liten skål,
her har jeg brukt en oppskrift som gir litt for mye gelè. 

Resten avkjøles til den akkurat begynner å stivne,
(pisk kremfløten stiv)
da blandes den med 3 dl pisket kremfløte. 

La avkjøle litt i kjøleskap før den helles over kaken.

Den hvite kaken og sjokoladekaken skjæres i fotball-sekskanter.
Lag deg en mal på ca 3 cm x6

Disse kler du en helt rund form med, legg den pene siden ut!
(Her kan du dekke formen med plastfolie, jeg brukte ikke folie,
og det gikk helt greit uten....men det er kanskje enklere å få løsnet den fra formen)

Ut mot kantene skjærer du til biter som passer.
Et puslespill! Gøy!

Hell over fromasjen, som har avkjølt litt i kjøleskap, men før den begynner å stivne.
Legg over biter av kake, her kan du velge selv, jeg brukte mest sjokolade,
for egentliig var det vel mest sjokolade igjen....
Men her behøves altså ikke fotballmønsteret, denne blir undersiden av kaken.

Dekk kaken med folie og la den stå minst 2-3 timer i kjøleskap så fromasjen stivner helt.

Løsne forsiktig litt på kantene, legg et kakefat over kaken og hvelv den forsiktig.
Løsne forsiktig formen, litt og litt rundt hele kaken.

Skjær kaken opp med en skarp kniv.
Om den er lett å skjære i,
eller faller helt sammen vites ikke enda....

Men jeg regner med jeg får beskjed,
og vil da føre det, og smak, til nederst i oppskriften:)

Tilbakemeldinger:
Kaken smakte herlig, og fromasjen holdt!

Så da får en være fornøyd....
Jeg har faktisk enda en sånn sjokoladekakebunn i frysen...så kanskje jeg må bake en til??

#kake #oppskrift #fotball

7 kommentarer

Iselin Renée

07.11.2013 kl.08:26

Så stilig :)

dandilion

07.11.2013 kl.16:23

Så tøff den ble! :) Jeg så ikke gårsdagens program. Skal kose meg med det og hekling i kveld, tenker jeg, sammen med dagens :)

Min matgale verden

07.11.2013 kl.18:38

dandilion: Takk:) Smart å hekle mens du ser på tv. Har alltid ønsket å multitaske slik, men håndarbeid er bare ikke min ting:) Burde kanskje få meg tv på kjøkkenbenken:)

Min matgale verden

07.11.2013 kl.18:39

Iselin Renée: Takk:)

cakedesign

10.11.2013 kl.22:04

Den var kjempe stillig :D

Min matgale verden

11.11.2013 kl.05:30

cakedesign: Takk:)

27.04.2017 kl.19:21

Kor mange egg skal det vera i sitronkaka?

Min matgale verden

27.04.2017 kl.20:13

Anonym: 2 små egg. Skal rette det i oppskriften. Takk for oppmerksomheten.

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

46, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits