"Frøydis-kaken" fra kakekrigen, i en litt mindre variant.

Jeg prøvde meg på Frøydis-kaken.
den som Anette bakte i første uken i kakekrigen.

I en litt mindre, høyere og ikke fult så pyntet variant....

I stedenfor sjokolade rundt kantene,
lot jeg sjokoladeganachen renne utover kantene.

Oppskriften har jeg altså fra Anette i Kakekrigen,
 

Her får du den orginale oppskriften.
Den er antagelig beregnet på en  22-24" form,
jeg brukte en 20" form, fikk en veldig høy kake,
og brukte bare 3/4 mengde at trøffelkremen. 
Jeg fikk og for mye marengs, og laget pikekyss av resten:) 

Frøydis kaken.

2 stor egg-
1 dl sukker
1/2 dl hvetemel
1/2 dl potetmel
1/2 ts bakepulver

marengs.
2 eggehviter
1 dl sukker
noen dråper hvitvinseddik.

Trøffelfyll.
8 dl kremfløte
2 ss smør
2 ts kaffepulver, instant
400 g mørk kokesjokolade

Pisk eggedosis av sukker og egg, sikt i det tørre (som er blandet)
Vend forsiktig inn og hell i form med bakepapir opp langs kantene .
Stek på 175* ca 20 minutter  (med en mindre form som jeg brukte, måtte kaken steke ca 35 minutter)
Avkjøl.
Senk gradene til 125* 

Pisk eggehvitene stive med litt eddik, ha i litt og litt sukker og ppisk til stiv marengs.
Sprøyt den ut i en sirkel. litt mindre enn formen på kaken, da den renner litt utover, 
Stek ca 1 time. (jeg stekte ca 1,5 time)

Trøffelfyll.
Varm opp 2 dl kremfløte, smør og kaffepulver.
Hakk sjokoladen , ta kjelen av varmen og hell sjokoladen i, la stå litt, rør så til en glatt masse.
Avkjøl til romtempratur.
Pisk resten av kremfløten til myk krem.
Bland inn ca 3/4 av sjokoladeganachen i kremen.
Del kakebunnen i to,  bruk toppen opp ned til bunn.Bre trøffelkrem på, legg på marengslokk, bre resten av trøffelkrem trøffelkrem på,
og rundt kantene. Legg på siste sukkkerbrød, og bre trøffelkremen opp langs kanten så det blir en jevn kant av trøffelkrem.
Det var ganske mye krem, så dette gikk veldig lett.

Hell sjokoladeganachen på toppen, og la den renne utover kantene.

Sett kjølig. 
Bruk en skarp kniv ved servering.
En svært god, og veldig mektig kake:)

Stikkord:

2 kommentarer

Engla

02.11.2013 kl.18:51

Nam, nam sier nå jeg :)

Ingen tvil om at du er en tryllekunstner :)

Min matgale verden

02.11.2013 kl.19:14

Engla: Takk:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits