Ostekake i rødt hvitt og blått.... Fra Kakekrigen!

 Rødt , hvitt og blått....

Nja...så rødt og hvitt det blir med frosne rips og lilla blåbær....

I dag pyntet jeg med gitterpynt i hvit sjokolade og ripsranker.
Og når dagslyset er forsvunnet blir desverre bildene ikke bedre enn dette.....

Et gitter rundt kaken er ikke så vanskelig å få til:)

Denne kaken er halvert og laget i en litt mindre form,
den blir altså ikke så høy og fin som en orginale oppskriften i en 20" form.

Det første man gjør er å lage kjeks,
og jeg lover,
det er veldig enkelt og tar ikke lange tiden,
men smaker SÅ mye bedre:)
 

Kjeks:
1,25 dl hvetemel
1/8 ts bakepulver
1/4 ts natron
100 g smør, mykt
1,25 dl sukker
0,3 dl brunt sukker
1/2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
3,75 dl havregryn
en klype maldonsalt til å strø på kjeksene før steking.

180* 13-16 minutter

Pisk sammen smør, vanilje og sukker, bland i mel natron og bakepulver ,
pisk inn egget og tilsett havreryn. Bland sammen, rull til kuler og trykk flate,
avkjøl litt og stek.
Avkjøl på rist.

Kake

188 g kjeks, avkjølt og knust
90 g smør
9 plater gelatin
375  g kremost
0,75 dl sitronsaft
100 g sukker
1,3dl kremfløte
188  g halvtinte rips + bringebær

2 ss sukker

250 g frosne blåbær, 250 g ferske amerikanske blåbær, 6 plater gelatin
200 g Freia hvit sjokolade, to ripsranker til pynt

Legg gelatin i bløt, pisk kremost med sukker, varm sitronsaft i vannbad,
gjør klar en 20" springform med bakepapir i bunnen og plast langs kantene, klippet opp til formen.
Pisk kremfløten stiv. Smelt gelatin i den varme sitronsaft,
ha halvparten av blandingen i kremosten, pisk godt, vend inn den piskede kremen, legg i form.
Avkjøl. Mos rips og bringebær med sukker og sil dem igjennom et dørslag. Visp inn resten av sitron-gelatinen, visp godt. Helles over den avkjølte, stivnede kaken, avkjøl.
Bland de knuste kjeksene med smeltet smør, legg forsiktig over det stivnede bærlokk. Avkjøl.
Snu kaken, forsiktig. Fjern bunnen og papiret.

Legg gelatin i bløt, mos norske blåbær med sukker. Sil gjennom et dørslag, varm en skvett sitron i vannbad, smelt gelatin i sitron, bland i blåbærmosen, hell over den stive krembunn (som nå er på topp) og avkjøl.

Smelt hvit sjokolade, smør utover et silikonunderlag, frys hele silikonunderlaget, skrap av sjokolade og dekk kantene med den hvite sjokoladen, avkjøl. Pynt med ripsranker
Eller lag et kremmerhus og lag gitterkant, og et gitterpyntelokk.

Her har jeg altså laget kaken den vanlige veien,
med kjeks først, rød gele, kremfyll og blå gele,
men som du ser,
den røde geleèn trekker da ned i kjeksbunnen.
Så å lage den oppned er faktisk ganske smart:)
I Kakekrigen ble den røde gele en pen kant som ikke lurte seg ned i kjeksbunnen:)

Ostekake....godt...
 

Stikkord:

16 kommentarer

Aaron

31.10.2013 kl.20:12

Did y'all have the tradition of trick-or-treat there? I bet you would give the best, delicious treats Kjersti!

Lillian

31.10.2013 kl.21:28

GRATULERER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Synne

31.10.2013 kl.21:29

Skikkelig spennende i kveld, jeg bet negler! :) Rustikk kake er bra!

Eva (mor til Gisle)

31.10.2013 kl.21:33

Hurra, så utrolig kjekt at du går videre! Gratulerer ;0)

Engla

31.10.2013 kl.21:35

Nydelig kake <3

Jeg elsker ostekake :)

Jeg fikk desverre ikke sett på i dag, men det ser da virkelig ut som at det gikk veldig bra!

Lisbeth

31.10.2013 kl.21:40

Jippi og Gratulerer med seier og finaleplassen :)

Ostekake er min favoritt kake, denne så bare kjempegod ut.

Masse lykke til videre

Mariann Sæther Tokle

31.10.2013 kl.22:14

Denne var litt mindre rustikk,haha Du er kjempeflink, dette fortjener du:)

Elisabeth

01.11.2013 kl.01:37

Vakreste ostekake jeg har sett ;) knall flink er du rett og slett

Min matgale verden

01.11.2013 kl.07:02

Aaron: Thanks Aaron:)

Min matgale verden

01.11.2013 kl.07:03

Lillian: Takk:)

Min matgale verden

01.11.2013 kl.07:03

Synne: Jepp:) Takk:)

Min matgale verden

01.11.2013 kl.07:03

Eva (mor til Gisle): Tusen takk:)

Min matgale verden

01.11.2013 kl.07:04

Engla: Ja, heldigvis:) Takk:)

Min matgale verden

01.11.2013 kl.07:04

Lisbeth: Tusen takk:)

Min matgale verden

01.11.2013 kl.07:04

Mariann Sæther Tokle: Takk du:)

Min matgale verden

01.11.2013 kl.07:04

Elisabeth: Tusen hjertelig:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits