Takkekake! Sjokoladekake med smørkremer og bringebærgelè.

Takkekake kan være så mangt,
her en sjokoladekake med sjokoladekrem og vaniljekrem,
med bringebærgelè på toppen...

Bunnene er "spicet" med kanel og epsressopulver.

Og laget på surmelk,
noe som gjør at kaken blir saftig,
og bare bedre og bedre etter hver dag som går....

Bringebærgelè på toppen,
og kantene dekket med smeltet sjokolade.

Takkekaken
Kakebunn. 20" form 

113 g smør, mykt
140 g rørsukker
50 g brunt sukker (eller 190 g brunt sukker)
70 g sukker (vanlig!)
2 store egg
2,4 dl surmelk
1 ts vaniljeekstrakt (el vaniljesukker)
175 g hvetemel
55 g mørk kakao
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
2 ts espressopulver (finmalt pulver, ikke grovkornet)

Rør smør og sukker hvitt, ha i egg. Bland alt det tørre, ha i og spe med surmelk.

Kle en 20" springform med bakepapir i bunnen, smør bakepapiret med litt smør.
Legg bakepapir rundt kantene, (smør litt smør på kanten, så henger det fast)

stekes 175* ca 1 time (mulig mer, sjekk med kakenål)
Avkjøl på rist. Del i tre deler. 

Bringebærgelè
100 g bringebær. (gjerne frosne)
1/2 dl vann
2 ss lime
ca 40-50 g sukker  (litt søt med 50 g, smak til)
2 gelatinplater

Kok opp bringebær, sukker og vann, kok ca 8 minutter til bærene mister farge og sukkeret smelter.
Tilsett lime. Sil blandingen gjennom et dørslag.
Hell tilbake i kjelen, varm opp og rør inn gelatinen. 

Sjokoladekrem:

50 g smør, mykt
1 ss fløte
1/2 ts vaniljeekstrakt
1,9 dl melis
30 g lys kokesjokolade ((eller mørk) 

Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk alt godt sammen.

Vaniljekrem:

 115 g smør, mykt
4,5 dl melis
2 ss fløte
1 ts vaniljeekstrakt

Pisk alt godt sammen.

ca 50 g smeltet mørk sjokolade til kantene.

Smør den nederste bunnen med nesten halvparten av vaniljekremen.
Legg på neste bunn og smør den med sjokoladekrem.
Øverste delen smøres med vaniljekrem, forsiktig, så ikke kremen blir altfor "spotted"
av sjokoladekrumler. Jeg brukte i tillegg vaniljepulver istedenfor vaniljeekstrakt,
noe som ga ekstra mye sorte prikker, som ikke tok seg så godt ut her....

Trykk bakepapiret som du brukte under steking rundt kaken tilbake på plass.
Legg og på kakeringen (kaken står nå på fat, bunnen på formen er IKKE med)
Smør kremen helt ut til papiret,
sånn at gelèen ikke renner ned i kantene.
Når gelèen er kald og holder på å stivne, helles den forsiktig på kaken,
La stivne helt i kjøleskap.
Smelt mørk sjokolade i vannbad, stryk den utover et silikon/bake-underlag og putt i frysen til det stivner,


Brekk av  biter og klem dem rundt kaken,
dette for at gelèen ikke skal renne av,
for denne blir liggende litt løst oppå....
Et alternativ kan være å legge gelèen som et lag oppå kremen inni kaken!
Pynt med bringebær, og litt sjokolade som "skrapes" med en kniv, av den frosne sjokolade.

Fine farger.....

Og god kake.....
Hva jeg skulle takke for med takkekaken??
Scoteren er på veien, og naboen har fått kake.

Takk! 

Følg meg på face: Min Matgale Verden

7 kommentarer

Consuming

26.10.2013 kl.16:23

Wow, den så fantastisk god ut! Nesten som Troika:-) Og så kult at du har fått deg egen side på Facebook! Skjønner ikke hvordan du rekker å følge opp alt i en hektisk hverdag - er imponert! :-)

solkro

26.10.2013 kl.16:47

Så nydelig kake :) egen side på facebook må sjekkes ut :)

Goe knib<3

Min matgale verden

26.10.2013 kl.17:18

Consuming: Takk:) Tar litt tid ja, men gøy er det:) Troika, ja det har du helt rett i, den ligner jo en troika. :)

Min matgale verden

26.10.2013 kl.17:18

solkro: Så bra:)

Lone Remen

19.11.2013 kl.18:44

hei :) kan kaken lages i en 24 cm springform?

Min matgale verden

19.11.2013 kl.19:36

Lone Remen: Hei. Den blir nok litt lav i en 24" form, til å deles i tre deler. Hvis du lager en og en halv oppskrift. (altså legger på 1/2 parten av oppskriften) vil du nok få den passelig til 24" form. :) Lykke til:)

Tiril Fagerli

23.05.2015 kl.14:22

Hei, har lagd denne kaken nå et par ganger og jeg må bare si at den er utrolig god. Jeg måtte lage dobbel posjon av kremene for at det skulle holde. Og til slutt ett spørsmål, kan kakebunnen fryses?😊😊

Min matgale verden

23.05.2015 kl.15:23

Tiril Fagerli: Så kjekt å høre :) Joda, bunnen kan gjerne fryses. Ingen problem :) Takk for tilbakemeldingen :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

44, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits