Sprøstekte torskehoder.

Jeg har tilbrakt dager på hytten med min mor og far,
og har endelig lært å spise torskehode!

Sprøstekte torskehoder er faktisk utrolig godt!
Hvem skulle trodd??
Men så er jeg jo "halvt nordlending" og da!

Men både Gubben og Gutta spiste med god appetitt!
Godt!

Ferske torskehoder vaskes godt og deles i to.
(fjern gjeller, øyne og annet rask)

Lag en blanding av : hvetemel, litt grilljermel, godt med fiskekrydder og litt salt.

Dypp hodene godt i melblandingen, stek på varm panne med rikelig margarin.


Senk varmen litt, men stek dem ganske heftig, uten å svi dem.
De skal stekes godt på begge sider, snu den og trykk dem gjerne litt ned for å få dem godt stekt over det hele.


Server nystek med litt brød og godt smør, eller poteter til.

Angrip hodet med hele deg, her må du bruke fingrene. 
Tygg av, og det viktigste: sug av bena!!
Hele greien med torskehoder er å få av all den gode smaken fra beina,
og da må du suge på dem!!


Snadder!

Har du smakt sprøstekte torskehoder?? 

Stikkord:

2 kommentarer

Trudelutt

11.08.2013 kl.11:10

Nå ble HJ interessert, du... Tror han forlanger streikt torskehode neste gang vi får torsk. Ikke at jeg har tenkt å spise det...;)

Min matgale verden

11.08.2013 kl.11:54

Trudelutt: Ja alt må prøves. Og når de var skikkelig sprøstekte var de jo utrolig gode. Med masse god kryddersmak.... Tipper de hadde vært kanon frityrstekte og... Mulig du bare kan suge LITT på et bein og prøve du og:) :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits