Supersunne scones med Chiafrø og Gojibær!

Og så er det ikke bare sunt da....
Det er jo så GODT og!!

Sunne gode morgenscones...som å bli kilt av et gresstrå...

Gojibærene gir god smak.Chiafrøene gir deg omega-3....

Visste du at :
... Gojibær regnes som en av de mest næringsrike matvarene vi har. Den er rik på protein, fullpakket med aminosyrer (18 ulike), rik på vitamin A, C og E. Gojibær har over 20 mineraler og vitaminer inkludert sink, jern, fosfor, riboflavin (B2) og betakaroten. Gojibærene er også fulle av antioksidanter. Mat med høyt innhold av antioksidanter kan bremse kroppens aldringsprosess, fordi disse motvirker frie radikaler som skader cellene våre.

Og dette om chiafrø:
Disse bitte små frøene har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Chiafrø smaker veldig lite, og kan derfor tilsettes mange forskjellige retter uten at de vil påvirke smaken. Dette er gunstig om du ønsker å tilsette maten fiber, antioksidanter, omega 3, kalsium med mer uten at det skal påvirke smaken. Inneholdet av fettsyrer i chiafrø er mye høyere enn hos de fleste andre frøsorter, og et par spiseskjeer chiafrø inneholder mer omega 3 enn et middels stort stykke laksefilet.

Kilde/kopiert fra  : http://www.naturalis.no/

Dette innlegget er altså sponset med chiafrø og gojibær fra Naturalis.no
Oppskriften er derimot min egen,
og at det smakte godt er helt sant:)

Scones med Chiafrø og Gojibær.

Liten opppskrift, da scones er best nystekt! (ca 4-5 stk)

1 dl hvetemel
1 dl havregryn
1/2 dl rå chiafrø
1 toppet ts bakepulver
1/4 ts salt
2 ts sukker
25 g smør, kaldt
1 dl gresk youghurt (eller annen naturell tykk yoghurt)
1 dl gojibær

Smuldre smøret i de tørre ingrediensene. Bland inn yoghurt og gojibær
Klapp ut til ca 1 cm tykkelse, stikk ut med et glass e.l. i ønsket størrelse

Sett dem gjerne kjølig mens du venter på at ovnene blir varm.

Stek på 250* ca 10-12 minutter (skru gjerne ned ovnen til 225* siste minutter)
Pass på så de ikke blir brent. Stekes midt i ovnen.


Avkjøl på rist.

Nytes ferske, gjerne ute i det fri...

En sunn, og ikke minst, god start på dagen.

Og så får du jammen i deg litt omega 3 på veien og...

Stikkord:

9 kommentarer

Fru Stussli

12.06.2013 kl.17:09

Åh dette så skikkelig digg ut! Legger linken i oppskriftmappa mi :-)

Takk for oppskrift!

Min matgale verden

12.06.2013 kl.17:12

Fru Stussli: Bare hyggelig:)

Lin Celine Haugom

12.06.2013 kl.18:53

Dette må prøves..:)

Lisbeth Pedersen

12.06.2013 kl.20:36

Var du på senteret i dag? lurte på om det var deg jeg gikk forbi, hehe ville ikke stoppe og spør om du/henne heter Kjersti :)

Min matgale verden

12.06.2013 kl.20:53

Lisbeth Pedersen: He he, sitter akkurat og skriver morgendagens innlegg, om "møte" vårt på senteret:) Kjekt å se deg. Neste gang får vi prøve oss på et hei og;)

Min matgale verden

12.06.2013 kl.20:54

Lin Celine Haugom: Så bra:)

Lisbeth Pedersen

12.06.2013 kl.21:15

Så kjekt at du skriver om det :) og enda kjekkere blir det å treffe deg neste gang for å stoppe å si hei :)

Paula

07.08.2013 kl.19:37

Kan man bruke noe annet enn chiafrø? Andre typer frø eller lignende?:)

Min matgale verden

07.08.2013 kl.19:55

Det går helt fint. bare å prøve. linfrø, solsikke e.l.

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits