Brødbakeren fra Lèkuè - en helt ny måte å bake på.

Jeg har fått teste den nye brødbakeren fra Lèkuè,
en enkel måte å lage brød på med en hendig silikonform som kan brukes til hele prosessen.
Minimalt arbeid, minimal oppvask!

Det eltefrie morgenbrødet ble knasende sprøtt i skorpen,
saftig som bare det på innsiden...og nesten helt uten min medvirken!!
Absolutt en favoritt.

Den litt grovere baguetten smakte nydelig med ny-kokt rabarbra og gulrotsyltetøy på.
Godt og mettende brød. 


Begge oppskriftene er hentet fra oppskriftsheftet som fulgte med formen.
Altså fra Lèkuè 


Enkelt eltefritt brød.

400 g hvetemel
360 g vann
10 ml olivenolje
4 g salt
5 g gjær
(Deler av hvetemelet kan erstattes av grovere meltyper) 

Heves over natt i kjøleskap. Eller på kjøkkenbenk til du ser den er på vei opp i formen.
Stek på 220* 40 minutter i form, 10 minutter uten form 

 


Sett bakebollen på vekten, ha i alle ingrediensene.
Rør rakt sammen med slikkepotten.

Lukk formen sammen, dekk med plast og kjøkkenhåndkle,
sett i kjøleskap over natten.

Ta ut formen dagen etter, varm ovnen til 250*
Sett formen inn i forvarmet ovn, senk varmen til 220* med en gang!!
(Formen tåler opp til 220*, men du kan sette den inn på 250*, bare du senker temp. med en gang)

Etter 40 minutter åpner du formen og tømmer brødet ut på platen.

Stek videre 10 minutter.

Avkjøl brødet på rist. Avkjøl godt før du skjærer  i det!

Og nyt.....
Ferskt brød tidlig om morgenen.

Grov baguett.

200 g sammalt hvete
50 g hvetemel
163 ml vann
6 g salt
5 g fersk gjær

Heves 1,5 time i romtemperatur, etterheves 45 minutter, stekes 220* 25-35 minutter

Baguetten blir en fast deig som skal eltes litt.
Du kan elte den i brødbakeren, eller i kjøkkenmakin (Men da får du mer oppvask)
la hvile i formen tildekket .

Etter 1,5 times hvile i romtemperatur tar deigen ut av formen

Og knar den tiil en baguett om du legger tilbake i formen.

Etterhev tildekket  i 45 minutter.
Fjern dekke og sett inn i forvarmet ovn

Stek på 220* i 25-30 minutter

Avkjøl på rist.
Baguetten blir litt liten.
Her vil jeg finne frem til min egen oppskrift,
med litt større brød.
Men brødet ble godt!
Og formen frakommer til å bli godt brukt her i Bakkely.
For denne likte jeg! Lèkuè 

Morgenbrød som gjør seg selv er genialt  i en travel hverdag.
Det første brødet rørte jeg sammen da jeg kom fra klubb fredag,
i ett-tiden om natten.
Tok meg ikke mange minuttene det!
Men gjett om jeg var glad dagen etter,
når jeg bare kunne skru på ovnen, sette inn brødet,
og nyte nystekt brød til frokost!

Følg med for flere oppskrifter med brødformen.
En Brioche er allerede halvspist... 

Og takk til http://hamonoya-europe.com/no/ for test av formen.

5 kommentarer

solkro

28.05.2013 kl.18:27

Den så kjempekjekk ut :) Vet du hvor man kan få kjøpe den ?

Goe knib<3

Consuming

29.05.2013 kl.23:17

Den var jo faktisk fantastisk smart!

Min matgale verden

30.05.2013 kl.05:26

Consuming: Ja ikke sant:) Og jeg liker ekstra godt at det blir minimal oppvask:)

Marit

31.05.2013 kl.09:26

Vet at Kitchn har formen!

Min matgale verden

31.05.2013 kl.16:19

Marit: Åh, så bra:) Jeg har ikke vært rundt og sett enda. Takk for tipset!

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits